13.06.2021 |
Territoris.cat

El programa tècnic de la 145 Fira de Sant Josep arrenca aquest dijous amb la XVI Jornada Intercomarcal del panís

Es desenvoluparan 14 Jornades Tècniques a més de la 16a Borsa Interpirinenca de Cereals i altres trobades professionals

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Roda de Premsa d'aquest dimarts a les oficines de Fira de Mollerussa
El programa tècnic de la 145 Fira de Sant Josep arrenca aquest dijous amb la XVI Jornada Intercomarcal del panís

La XVI Jornada Intercomarcal del panís, organitzada per l’IRTA i Fira de Mollerussa, juntament amb el Departament d’Agricultura i l’empresa Esporc, obrirà aquest dijous dia 23 de febrer el programa tècnic de la 145 Fira de Sant Josep de Mollerussa, un programa que inclourà 14 jornades tècniques i que ha presentat aquest dimarts el director de l’ens firal, Poldo Segarra, acompanyat del Cap de l’Oficina Comarcal del Pla d’Urgell i l’Urgell del DARP, Andreu Bosch.

La jornada de dijous, que es farà al Centre Cultural, porta per títol Reducció del contingut de micotoxines en panís gra i farratge, una de les problemàtiques de més actualitat en el sector productor i transformador del panís. La trobada serà el marc també per a l’exposició dels resultats dels assaigs d’avaluació de nous híbrids que l’IRTA ha portat a terme a Catalunya durant el 2016.

Presenten una eina que permet avançar-se en aproximadament 30 minuts a la pedra

Aquesta jornada del panís donarà el tret de sortida a les Jornades Tècniques de la pròxima edició de la Fira de Sant Josep, que se celebrarà del 17 al 19 de març, un programa que Segarra ha definit de “molt complet” i que inclourà sessions específiques així com d'altres a destacar com la 16 Borsa Interpirinenca de Cereals, el XX Concurs de Carretilles o diferents reunions professionals.

El dia 15 de març tindrà lloc la jornada Eines actuals per a l’observació i la predicció de la pedra a Catalunya, organitzada pel Servei Meteorològic de Catalunya i l’ADV Terres de Ponent, i on es presentarà la innovadora eina Lightning Jump, que permet avançar-se en aproximadament 30 minuts al fenomen, i la del dia 23 de març, una vegada passat el certamen agrícola, i sobre Demostració de maquinària agrícola per a la recol·lecció de farratges, amb la participació de 8 empreses de maquinària que presentaran una trentena de màquines

El meteoròleg Alfred Rodríguez Picó impartirà una xerrada el divendres dia 17

El II Aplec de Joves del Camp, amb els reptes dels emprenedors agraris i al qual està previst que assisteixi la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, o la segona edició d’Innoespai, plataforma per a la presentació a la fira de novetats tècniques en agricultura, són altres dels apartats destacats en aquest àmbit professional del certamen de Mollerussa. Segarra ha fet referència també a la sessió La meteo a pagès. Comarques de la Plana de Lleida, que, organitzada per Unió de Pagesos, impartirà el mediàtic meteoròleg Alfred Rodríguez Picó divendres 17 de març.

L’any passat, el certamen de la capital del Pla d’Urgell va tancar amb rècord de professionals participants en aquest programa tècnic, amb un total de 1.500 assistents.

El programa tècnic de la 145 Fira de Sant Josep arrenca aquest dijous amb la XVI Jornada Intercomarcal del panís
comentaris