13.06.2021 |

Dos programes de gestió Covid-19 de Mollerussa, reconeguts pel Banc de Bones Pràctiques

Amb la gestió de la pandèmia, l'Ajuntament hauria fet un especial èmfasi en els efectes de la Covid-19 en l'àmbit social i psicològic
Pla general on es veu un dels usuaris del servei Ajude(M)ollerussa rebent a domicili la compra gràcies a un dels voluntaris, que es veu en primer terme. Imatge facilitada per l'Ajuntament de Mollerussa el 27 de març de 2020 (Vertical).
Un dels usuaris del servei Ajude(M)ollerussa rebent a domicili la compra gràcies a un dels voluntaris - Foto: cedida per Ajuntament de Mollerussa
Dos programes de gestió Covid-19 de Mollerussa, reconeguts pel Banc de Bones Pràctiques

Dos programes de l'Ajuntament de Mollerussa de gestió de la pandèmia de Covid-19 han estat reconeguts pel Banc de Bones Pràctiques dels governs locals. Així ho ha explicat aquest dimarts Anna Carné, regidora d’Acció Social i Comunitària, Ciutadania i Infància, que ha remarcat que en la gestió de la pandèmia es va fer un especial èmfasi en els efectes de la Covid-19 en l'àmbit social i psicològic.

Així, durant la pandèmia s'han tirat endavant dos programes que buscaven donar resposta immediata a la crisi sanitària, una de les quals va consistir en la creació d'una borsa de 57 voluntaris que es van dedicar a fer 600 atencions a persones que tenien necessitats específiques, com ara realitzar gestions bancàries, passejar el gos o bé obtenir productes de la farmàcia. Amb aquest programa i durant el confinament, també es van realitzar trucades d'acompanyament.

Aquest programa ha resultat en una borsa de voluntaris permament, Ajude(M)ollerussa

L'altre programa reconegut pel Banc de Bones Pràctiques, en col·laboració amb el Servei de Suport al Dol de Ponent, ha contribuït en fer un suport al dol i a tractar els efectes a escala emocional i social de la pandèmia, com la depressió i l'aïllament social. Així, es van crear grups que van donar suport a 20 persones, els quals segueixen funcionant actualment.

El Banc de Bones Pràctiques

El Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals té per objectiu fonamental promoure la millora i la innovació en les administracions locals per mitjà de la difusió d'experiències, seguint una metodologia comuna, la reflexió i l'intercanvi de coneixement sobre polítiques locals. Aquest any s’han valorat actuacions d’àmbit municipal o comarcal que han respost de forma àgil i eficient als reptes de la pandèmia de la Covid-19.  

Dos programes de gestió Covid-19 de Mollerussa, reconeguts pel Banc de Bones Pràctiques
comentaris