28.05.2022 |

El grup Compromís per Torregrossa - PSC- denuncia que no se celebren Plens ordinaris des del març del 2021

L'alcalde de Torregrossa, Josep M. Puig reconeix els fets i els atribueix a la baixa prolongada del secretari del consistori, feia que dur a terme una administrativa habilitada
Arxiu, edifici consistorial de Torregrossa @territoriscat
Arxiu, edifici consistorial de Torregrossa ©Territoriscat
El grup Compromís per Torregrossa - PSC- denuncia que no se celebren Plens ordinaris des del març del 2021

El Grup Municipal Compromís per Torregrossa - afins al PSC - han fet arribar als mitjans de comunicació un manifest en el qual denuncien que l'equip de govern no convoca Plens ordinaris des del març del 2021. Aquest fet incompleix el cartipàs municipal que estableix la celebració d'un Ple extraordinari cada dos mesos, i també la Llei de Règim Local, que l'estableix en tres mesos, per als municipis de menys de 5.000 habitants.

Segons el grup socialista els Plens ordinaris són una eina imprescindible per al bon funcionament d’un ajuntament i l’única forma de participar que té l’oposició i també de rebre informació obligatòriament

L'equip de govern de l'Ajuntament de Torregrossa va convocar, un sol Ple ordinari l'any 2020, el 6 de febrer i l'any 2021 se'n van celebrar dos, el 10 de febrer i el 30 de març. 

Els regidors de Compromís, afegeixen que fa dos anys que no reben actes de les Juntes de Govern, malgrat haver-ho sol·licitat reiteradament, de la mateixa manera que han demanat la celebració dels Plens ordinaris, consultes que no han tingut cap resposta.. Aquesta situació corrobora que l'Ajuntament no funciona i això té repercussions en tots els àmbits: No es presenten els comptes quan toca, es contracten obres finançades amb subvencions quan s’acaba el termini i en algun cas es demana pròrrogues.

Vista del municipi de Torregrossa al Pla d'Urgell.El grup municipal assegura que el dinamisme d’un poble comença per l’activitat que imposa el seu Ajuntament, mitjançant l’aprovació de polítiques que afavoreixen activitats econòmiques, emprenedoria i un estat d’ànim general positiu a la seva població, exercint de motor. Tot això és el què no passa al nostre poble!

Per la seva banda l'alcalde de Torregrossa Josep M. Puig reconeix la situació, i entén la demanda del grup de Compromís. El primer edil argumenta que el secretari està de baixa des de fa molts mesos per la qual cosa s'ha hagut d'habilitar una administrativa de l'ens local, una persona que no està avesada en la gestió de la secretaria del consistori. Segons Puig l'organització de Plens ordinaris comporta una preparació que ha sigut impossible d'assolir, ja que s'ha hagut de dur a terme licitacions i tràmits imprescindibles per municipi, que requereixen molta dedicació.

Així i tot, l'alcalde a afegit que l'equip de Govern no s'ha negat en cap moment a facilitat tota la informació sobre els processos i l'activitat ordinària de l'Ajuntament. Ell mateix, assegura que està a disposició de respondre qualsevol dubte que tinguin sobre temes d'àmbit local.

  

El grup Compromís per Torregrossa - PSC- denuncia que no se celebren Plens ordinaris des del març del 2021
comentaris