17.01.2022 |
Territoris.cat

Queixes de l’INS La Serra per la pèrdua d’una línia en favor del Terres de Ponent

INS La Serra Portada
Imatge de les instal·lacions de l'INS La Serra
Queixes de l’INS La Serra per la pèrdua d’una línia en favor del Terres de Ponent

El Consell Escolar de l'Institut La Serra de Mollerussa ha fet arribar una carta als alcaldes del Pla d'Urgell, amb la voluntat que puguin mitjançar en la decisió del Departament d'Ensenyament, de reduir una línia en aquest centre educatiu, que s'ha incrementat en l'INS Terres de Ponent.

El Departament d'Ensenyament va anunciar el passat mes de gener la construcció d'un nou institut a Mollerussa, al qual es van adscriure els escolars de Sidamon, El Poal, Vila-sana, Golmés i l'escola Les Arrels de Mollerussa

Segons el director de l'INS La Serra, Ignasi Serret, el departament d'Ensenyament va planificar la distribució dels grups de primer d'ESO amb la disponibilitat del nou institut, destinant 4 grups a l'INS La Serra, 3 a l'INS Terres de Ponent i 2 al nou institut. En les darreres setmanes el departament ha modificat la planificació inicial, reduint una línia a l'INS La Serra i l'afegeix al Terres de Ponent.

Aquesta decisió la consideren desajustada i perillosa donat que al centre l'hi correspondrien 108 alumnes, més germans o famílies d'altres centres adscrits per al pròxim curs. Segons Serret aquesta reducció de línies pot comportar dificultats d'escolarització per a les poblacions, també afectaria el professorat, i en el període de vuit anys a la qualitat de l'ensenyament.

Serret afegeix que el Consell Escolar va dirigir dues cartes al Servei Territorial d'Ensenyament, manifestant el malestar, però no han rebut cap resposta

Serret a destacat que no està en contra del nou institut, més tot el contrari es del tot necessari, però considera un greuge pel centre que dirigeix, perdre una decisió d'aquesta envergadura de manera unilateral.


Territoris.cat es va posar en contacte amb el director territorial d'Ensenyament Miquel Àngel Cullerès, que no es va voler pronunciar al respecte.

Queixes de l’INS La Serra per la pèrdua d’una línia en favor del Terres de Ponent
comentaris