27.11.2020 |

Quinze anys després tornen Els Pastorets de Lluís Millà al Palau d’Anglesola

El Grup de Teatre Els Pastorets es retroba amb la idea d'unir-se a les iniciatives solidàries que El Palau ha dut a terme pel SJD Pediàtric Càncer Sant Joan de Déu

 

Els Pastorets de Lluís Millà al Palau d’Anglesola - Soletat Clota
Els Pastorets de Lluís Millà al Palau d’Anglesola - Soletat Clota
Quinze anys després tornen Els Pastorets de Lluís Millà al Palau d’Anglesola

El Grup de Teatre Els Pastorets del Palau d'Anglesola ha penjat el cartell de les entrades exhaurides per a la segona representació de l'espectacle Els Pastorets de Lluís Millà, que tindrà lloc aquest diumenge 29 de desembre al Pavelló Poliesportiu.

Els Pastorets de Lluís Millà al Palau d’Anglesola - Soletat Clota (6)Els organitzadors van exhaurir les 600 entrades que es van posar a la venda en la representació del diumenge 22 de desembre, i per la segona convocatòria es van incrementar cinquanta localitats més, que també s'han exhaurit.

Un dels instigadors de la iniciativa, Sebastià Garralon explicava que tots els membres del grup teatral es van sumar a l'esforç de la Penya Barcelonista, en les diferents accions que s'han dut a terme al municipi del Pla d'Urgell per recaptar fons per al nou centre SJD Pediàtric Càncer Sant Joan de Déu.

l SJD Pediàtric Càncer Sant Joan de Déu permetrà atendre 400 infants cada any, una indiscutible resposta als prop de docents casos de càncer infantil que es diagnostiquen cada any a Catalunya 

Els Pastorets de Lluís Millà al Palau d’Anglesola - Soletat Clota (4)Aquesta xifra representa la primera causa de mortalitat infantil dels 5 als 14 anys i la segona dels 15 als 24 anys, després dels accidents de trànsit. Per aquest motiu van decidir destinar l'esforç a aquest projecte.

El Grup de Teatre Els Pastorets del Palau, es podria dir que és una continuïtat del col·lectiu Tots som de casa, que ja havia dut a terme iniciatives culturals i artístiques. Amb el cuquet a les venes es van animar a pujar a l'escenari, després de quinze anys, amb l'excusa de la solidaritat, i per recuperar el que havia sigut una tradició al municipi.

Així i tot cal recordar que s'ha mantingut la versió escolar, interpretada per tots els alumnes de l'escola Arnau Berenguer, del municipi

Els Pastorets de Lluís Millà al Palau d’Anglesola - Soletat Clota (3)El llarg recorregut d'una tradició de Pastorets Catalans

En temps de la República, l'any 1931, al nostre poble va aterrar a la parròquia un rector, Josep Pont i Gol, que va esperonar culturalment el jovent. Les caramelles, excursions, alguna representació teatral de la col·lecció de l'Escon i també Els Pastorets van ser l'embranzida cultural que ens ha acompanyat en el transcurs d'aquests 85 anys. També val a dir que, abans, ja hi havia hagut un grup que feia teatre.

Els Pastorets de Lluís Millà al Palau d’Anglesola - Soletat Clota (2)Amb mossèn Josep, es va fundar el Grup Escènic del Palau per escenificar Els Pastorets o L'adveniment de l'infant Jesús, de Josep M. Folch i Torres. Es representaven a la sala del Cafè Miquel, en un petit escenari que fins fa poc encara es conservava.

Va ser, però, després de la fosca època de guerra i de penúries que tant va destacar el teatre al Palau d'Anglesola. Es va formar l'Agrupació Cultural i Artística, que va revifar el teatre al nostre poble amb la representació de nou d'Els Pastorets i altres obres. Als anys 70 es va fer també amb l'aixopluc de l'Associació Cultural Tots Som de Casa.

El Lluquet i el Rovelló i tot l'estol d'actors palauanglesolins van delectar les festes de Nadal durant un bon grapat d'anys. El jovent dels anys 80 del segle passat i, més tard, els dels primers anys del segle XXI, van representar el Borrego i el Carquinyoli, de Lluís Millà. Des de fa 25 anys, l'alumnat de l'escola Arnau Berenguer també representa l'obra d'Els Pastorets al pavelló poliesportiu.

Quinze anys després tornen Els Pastorets de Lluís Millà al Palau d’Anglesola
comentaris