La ramaderia Albert Boya Abadia de Les, aconsegueix els premis més importants en la prova de morfologia del certamen EquiMollerussa

Concurs de salts Memorial Manolo Ferrao
photo_camera Concurs de salts Memorial Manolo Ferrao en el marc del certamen EquiMollerussa

El certamen EquiMollerussa, adreçat al món del cavall i que s'ha celebrat aquest cap de setmana a les instal·lacions de l'Institut Mollerussa de la capital del Pla d'Urgell, clausurava la primera edició amb satisfacció i superant expectatives. Es calcula que entre 8.000 i 10.000 persones han visitat des del passat divendres i fins aquest diumenge l'esdeveniment, segons ha manifestat el director del centre, Antoni Reig.

En el balanç realitzat davant els mitjans de comunicació, els organitzadors, Diputació de Lleida, Ajuntament de Mollerussa, Institut Mollerussa, associació ANCCE i Fira de Mollerussa, s'han referit al bon desenvolupament del certamen, el qual incloïa un vessant professional amb concursos de morfologia i de salt territorial, als quals han participat 210 cavalls, i una altra més familiar i d'oci, contribuint a un apropament del món eqüestre al públic general.

Concurs de salts Memorial Manolo Ferrao INS Mollerussa, EquiMollerussa from Territoris.cat on Vimeo.

S'han premiat al Millor presentador, que ha guanyat Adam Roca, de Tàrrega, i al Millor genet, que ha recaigut en Josep Paulino, d'Amposta

Ingrit Farnell segona en el concurs de Salts Memorial Manolo FerraoPel que fa al concurs morfològic realitzat divendres i dissabte, la ramaderia Albert Boya Abadia de Les (Vall d'Aran) s'ha fet amb els premis més importants de la convocatòria d'enguany amb el premi a la Millor Ramaderia; al del cavall Campió del Concurs amb l'exemplar Foco IV –bicampió del món i que aquest 2018 competirà a Sevilla per revalidar el títol per tercer any consecutiu–, i el de l'euga Campiona, amb Rareza Aran. Aquesta ramaderia, una de les més importants del món de cavall espanyol, segons Pifarré, també ha aconseguit altres premis del certamen com el de Campió d'Adult de millors moviments, amb Rareza Aran; la Campiona Jove, amb Senadora Aran; el Subcampió del concurs, amb Hegaluzco, o els de Campió i Subcampió de funcionalitat, amb Foco IV i Ukelele III, respectivament. Els millors productes, tant mascle com femella, nascuts a Lleida també han estat per als exemplars Sevillano Aran i Senadora Aran, d'aquesta ramaderia.

Activitats en el marc del primer certamen EquiMollerussa en l'INS MollerussaLa resta de premis han estat: Campió Jove de millors moviments, Inedito JB, de la ramaderia Yegüada Hnos. Jiménez Burgos; Subcampiona Jove, per a l'exemplar Hacendosa Lindavista de Yegüada Linda Vista; Subcampió Jove, per a Caelum Le de la ramaderia Yegüada Lecina; Campió Jove, per a Inedito JB de Yegüada Vinyet, i Subcampiona del concurs, per a Pastora Aran de la ramaderia Jose Manuel Pozanco Gomez.

Les proves del concurs de Mollerussa són puntuables per al Saló Internacional SICAB 2018 a Sevilla

Un cop clausurada aquesta primera edició, els organitzadors i criadors, han manifestat la seva satisfacció, la cual cosa significa que el certamen tindrà continuïtat en el futur i han afegit que inclús s'han apuntat ja noves propostes a incorporar en pròximes convocatòries.

Jordi Pifarré, representant del col·lectiu de ramaders i col·laborador en l'organització, s'ha sumat a la positiva valoració i ha indicat que el certamen ha rebut també la visita de ramaders que si bé enguany no han participat sí que estan interessats de fer-ho en pròximes edicions.

Comentaris