04.07.2022 |
Territoris.cat

Reconeixement al genet mollerussenc Marçal Piró pels 5 podis al Campionat d’Espanya de Ponis

La delegada territorial de la Federació Catalana d’Hípica assenyala que la fita aconseguida pel jove, de 13 anys, “no té precedents i trenca esquemes”

Mollerussa recepció Marçal Piró interior
El jove mollerussenc, en la recepció d'aquest divendres a l'Ajuntament
Reconeixement al genet mollerussenc Marçal Piró pels 5 podis al Campionat d’Espanya de Ponis

L’Ajuntament de Mollerussa ha estat l’escenari aquest divendres de la recepció que el consistori, representat per l’alcalde, Marc Solsona, ha ofert al jove genet mollerussenc de 13 anys, Marçal Piró, pels èxits esportius aconseguits en el Campionat d’Espanya de Ponis que es va celebrar a finals de juny i en el qual va obtenir 5 medalles (dues d’or, dues de plata i una de bronze), obtingudes amb els seus dos ponis de categories diferents.

Solsona ha felicitat al genet per la seva gesta i per la promoció que fa de la ciutat. També l’ha animat a agafar energia per a la nova temporada per competir al màxim nivell per aconseguir nous èxits. Marçal Piró, per la seva banda, ha agraït al consistori el reconeixement per les medalles aconseguides que “són fruit del treball de cada dia” i s’ha mostrat orgullós de portar el nom de la ciutat allà on competeix.

Recepció a l'Ajuntament, on l'alcalde l'ha felicitat per la gesta i per la promoció de la ciutat

També li ha adreçat paraules de felicitació la delegada territorial de Lleida de la Federació Catalana d’Hípica, Montse Peiretó, que ha destacat que la seva fita “no té precedents i trenca esquemes”. També ha tingut lloances pel jove genet, el seu entrenador, l’olímpic Albert Hermoso, el qual ha destacat la seva humilitat i capacitat d’esforç per millorar. També ha assegurat que l'hípica és un esport en creixement però encara poc valorat aquí. 

Marçal Piró va ser medalla d'Or individual amb en Callofeenish Rock, a la disciplina de CCE i en la categoria de ponis C; medalla de plata individual amb en Creemully Melody, a la disciplina de CCE i en la categoria de ponis D, a menys d'un punt de la medalla d'or que va aconseguir una genet andalusa; medalla de bronze per equips a ponis C a la disciplina de Salt d'Obstacles amb en C. Rock, en un equip mixt amb tres genets més; medalla de plata per equips a ponis D a la disciplina de Salt d'Obstacles amb C. Melody; i medalla d'Or individual ponis D a la disciplina de Salt d'Obstacles amb C. Melody.

Reconeixement al genet mollerussenc Marçal Piró pels 5 podis al Campionat d’Espanya de Ponis
comentaris