El Consell Comarcal ha iniciat un nou cicle d'activitats del Servei d’Intervenció Socioeducativa

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha descentralitzat aquest estiu les activitats del Servei d'Intervenció Socioeducativa, al Centre La Banqueta de Mollerussa i l'escola Arnau Berenguer del Palau d'Anglesola

L'hora deñ menjador a l'escola Arnau Berenguer del Palau d'Anglesola
photo_camera L'hora deñ menjador a l'escola Arnau Berenguer del Palau d'Anglesola

Una quarantena d'infants i joves del Pla d'Urgell participaran aquest estiu en les activitats del Servei d'Intervenció Socioeducativa (SISI), una iniciativa que té com a objectiu garantir les necessitats bàsiques educatives i d'alimentació en els mesos que les escoles estan tancades. Un servei que aquest any ha tingut un increment de demanda del 33% respecte a l'anterior edició.

Activitats en el Centre La Banqueta de MollerussaSegons la coordinadora dels Serveis Socials del Pla d'Urgell Sònia Oriola l'increment d'infants i joves en risc d'exclusió social cada cop és més important, i per aquest motiu des del SISI es pretén garantir les necessitats bàsiques d'aquest col·lectiu, principalment en el que respecta a l'alimentació, donat que fins al mes de setembre no es tornaran a obrir els menjadors escolars. Oriola ha afegit que aquest any s'ha descentralitzat l'activitat del SISI a causa d'aquest increment de demanda, per la qual cosa els usuaris de la comarca faran les activitats en l'escola Arnau Berenguer del Palau d'Anglesola, i els de la capital, en el Centre La Banqueta.

Els beneficiaris de l'activitat tenen entre 4 i 16 anys, i al marge de les activitats educatives i de lleure, tenen garantits dos àpats al dia. Un servei que s'ha finançat amb un ajut de la Generalitat de 35.400 euros.

La majoria dels infants i joves que participaran en les activitats del SISI, fins al 2 de setembre, són usuaris del servei al llarg del curs, encara que a l'estiu canvien els perfils, a causa de les necessitats econòmiques de les famílies.

Comentaris