18.10.2021 |

Es cancel·la definitivament el Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil feia disset edicions que se celebrava a Mollerussa, tot enriquint i complementant la programació cultural i literària de la capital del Pla d’Urgell
Saló del Llibre Infantil i juvenil @JosepA.Pérez
Saló del Llibre Infantil i juvenil @JosepA.Pérez
Es cancel·la definitivament el Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya

El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil i l’Ajuntament de Mollerussa, com a organitzadors del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, n’anuncien la cancel·lació de noves edicions.

Inauguració Salo del LLibre Infantil i Juvenil Molleerussa  3El Saló és una iniciativa del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, que va celebrar la seva primera edició l’any 1984. La mostra anual, que al llarg de la seva història es va celebrar en diferents espais i ciutats de Catalunya, feia disset edicions que se celebrava a la ciutat de Mollerussa, tot enriquint i complementant la programació cultural i literària de la capital del Pla d’Urgell. El seu impacte, però, anava molt més enllà del municipi i era un dels esdeveniments culturals per a infants i joves més importants de les terres de Lleida que atreia visitants de tot Catalunya. 

Reunia anualment una mostra àmplia de la literatura infantil i juvenil catalana i articulava un programa amb exposicions, activitats, tallers, maratons de lectura en veu alta, una jornada pedagògica i una trobada de biblioteques, entre d’altres

Saló del Llibre Mollerussa 3L’any passat, arrel de la pandèmia, es va cancel·lar la que havia de ser la trenta-sisena edició i enguany s’ha decidit no recuperar aquesta activitat emblemàtica i molt estimada tant per Mollerussa com pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil i explorar noves fórmules per continuar treballant per la promoció de la lectura i el llibre infantil i juvenil. En aquest sentit, el consistori està estudiant noves maneres de continuar esperonant la lectura entre els infants i joves que complementin les accions de «Mollerussa Municipi Lector», programa de motivació a la lectura que funciona amb èxit a la ciutat des de l’any 2008. El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil treballa ja en noves fórmules per impulsar la presència i la difusió de la LIJ catalana a tot el país.

Les dues entitats, que continuaran col·laborant en el context del programa Mollerussa Municipi Lector, celebren tots aquests anys d’acció compartida que els han permès acompanyar la formació de milers d’infants i joves lectors, amb la convicció que el camí encetat amb el Saló continuarà amb noves iniciatives. 

Es cancel·la definitivament el Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya
comentaris