12.05.2021 |

Les sardanes revifen a les escoles i instituts de Mollerussa, capital de la Sardana

Alumnes de l'escola Les Arrels ballant sardanes - Agrupació Sardanista Mollerussa
Alumnes de l'escola Les Arrels ballant sardanes - Foto: cedida per l'Agrupació Sardanista Mollerussa
Les sardanes revifen a les escoles i instituts de Mollerussa, capital de la Sardana

Les sardanes entren amb força a les escoles i instituts de Mollerussa. El passat dijous 8 d’abril, l’escola les Arrels de Mollerussa va donar el tret de sortida del programa d’ensenyament de la sardana a la capital del Pla d’Urgell. Els tallers se celebraran des del 8 d’abril al 6 de maig dins de l’horari lectiu a les escoles Les Arrels, Ignasi Peraire, i els instituts de La Salle, La Serra i Terres de Ponent, amb una participació d’un total de 403 alumnes. Els tallers de sardanes estan impartits per monitores i monitors formats i acreditats per la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida.

Els tallers del Saltem i Ballem a Mollerussa s'inicien amb 403 alumnes inscrits de cinc centres escolars

En aquesta edició, els cursos s’han adaptat a les mesures sanitàries marcades pel Procicat, el departament d’Ensenyament i els protocols de cada centre escolar. Els monitors també han estat informats de quins són i com aplicar els protocols sanitaris. Els tallers se celebren en horari escolar i en grups reduïts, fet que ha obligat a programar més hores d’ensenyament.

Alumnes de l'escola Ignasi Peraire ballant sardanes - Agrupació Sardanista MollerussaAlumnes de l'escola Ignasi Peraire ballant sardanes - Foto: Cedida per l'Agrupació Sardanista Mollerussa

Malgrat la crisi sanitària els tallers d’ensenyament de la sardana es desenvoluparan amb una relativa normalitat, ja que només es deixarà de celebrar la Trobada Sardanista Escolar dels centres de Mollerussa. La junta organitzadora del Saltem i Ballem ha decidit, per causa en les restriccions i la normativa sanitària imposada arran de la Covid-19, suspendre també per aquesta edició la tradicional cloenda dels cursos i tallers amb la celebració de la Trobada Intercomarcal Escolar.

En aquesta edició 2021, hi participen al programa, en la demarcació de Lleida, un total de 1.488 alumnes de 28 centres escolars de les comarques del Segrià, Pla d’Urgell, les Garrigues, la Noguera, l’Urgell i la Segarra. Els cursos i tallers els impartiran trenta-vuit monitores i monitors federats.

Les sessions es duran a terme en espais oberts i a l’aire lliure, sempre respectant la normativa marcada pel Departament d’Educació i adaptant-se al protocol de cada escola.

Els tallers d’ensenyament de la sardana s’emmarquen en el programa del Pla Educatiu d’Entorn de Mollerussa amb el suport de l’Ajuntament de Mollerussa, el Centre de Recursos educatius del Pla d’Urgell i la col·laboració de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa.

Les sardanes revifen a les escoles i instituts de Mollerussa, capital de la Sardana
comentaris