La millor Poma Golden, la de SAT Apetit Fruits de Bellpuig segons la JARC

El diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Enric Mir, lliurant el Premi Internacional Millor Poma Golden 2018 als responsables de la SAT Apetit Fruits de Bellpuig interior
photo_camera El diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Enric Mir, lliurant el Premi Internacional Millor Poma Golden 2018 als responsables de la SAT Apetit Fruits de Bellpuig

JARC ha entregat aquest dimecres el Premi Internacional Millor Poma Golden 2018 a la Societat Agrària de Transformació Apetit Fruits, empresa ubicada a Bellpuig amb més de quaranta anys d'experiència en la producció i comercialització de fruita fresca. El grup d'experts entrenat per l'IRTA, que ha estat l'encarregat d'escollir d'entre les finalistes la millor poma de la segona edició d'aquest certamen que convoca JARC, ha destacat de la poma guanyadora que és molt saborosa, amb un nivell de dolçor molt elevat i una acidesa baixa. És una fruita sucosa i cruixent, que té una aparença molt bona, conjugant la simetria en la forma amb un color verd groguenc, ha posat de relleu el jurat. El cap sectorial de fruita dolça de JARC i de COAG, David Borda, ha remarcat que el premi vol definir els paràmetres que caracteritzen la poma Golden Premium. Els productors que els compleixin podran demostrar-ho i obtenir un preu millor, ha afirmat. 

Amb el Premi Internacional Millor Poma Golden, JARC vol contribuir a definir els paràmetres que marquen l'excel·lència en aquesta varietat de fruita

David Borda ha ressaltat la tasca dels fructicultors en la cerca constant de millores en la qualitat i ha fet una crida per tal que la resta d'agents de la cadena alimentària també s'impliquin per assegurar que la fruita arriba al consumidor en el punt òptim de maduració. Volem remuntar el baix consum de fruita a l'estat espanyol oferint un producte de gran qualitat, ha assenyalat.

Sota el paraigües de la marca Apetit Fruits i amb l'aplicació d'avançades tècniques productives, l'empresa ofereix una àmplia varietat de productes i amb un volum aproximat de 20.000 tones, entre pomes, peres, préssecs, nectarines, paraguaians, platerines, albercocs i cireres

Establir, objectivament, el que es considera una poma Golden Premium ha de servir als productors per millorar en qualitat i preu, i als consumidors per exigir aquest nivell, ha afegit Borda. Així, totes les pomes que opten al premi tindran un informe de l'IRTA que avala les característiques de la seva producció. Aquest reconeixement objectiu, emès per un ens independent, ha de permetre als fructicultors obtenir un preu adequat al que ofereixen, especialment al guanyador, ha assenyalat el responsable de JARC.

Comentaris