28.11.2021 |
Territoris.cat

Setanta peces de Catalunya i l’Estat competiran dissabte en el 52è Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa

vestitsinterior
Imatge d'arxiu de la gala del Concurs de Vestits de Paper
Setanta peces de Catalunya i l’Estat competiran dissabte en el 52è Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa

La 52a edició del Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa, que es farà aquest dissabte a les 10 de la nit al Teatre L’Amistat,  comptarà enguany amb 70 participants procedents de diferents indrets de la geografia espanyola com Bilbao, Múrcia, Astúries o el País Valencià així com d’indrets de Catalunya com Barcelona, Amposta, Barcelona o Cerdanyola, entre altres.

La gala, presentada per Mireia Canalda i amb música de Sandy River Jazz Band, és a les 10 de la nit al Teatre L'Amistat

Pel que fa a categories, 30 concursants participaran en Moda Actual, 16 a Fantasia i 16 a Època, mentre que respecte a la 13a  edició del Concurs de Vestits de Paper per a Barbie, comptarà amb una quarantena de nines concursants. Així ho ha explicat aquest dimarts l’alcalde, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo.rdp presentació vestits interior

La gala serà conduïda per l’actriu i model Mireia Canalda, col·laboradora en diferents espais de televisió entre ells AruCitys de 8TV. La vetllada inclourà també com a espectacle un concert de la Sandy River Jazz Band. Així mateix, el rock&roll acrobàtic de Flip-Flap donarà entrada a les tres categories del concurs, entre les que es podran veure peces inspirades en el món de la reialesa com el que recrea a Leonor de Toledo, casada amb Cosme de Mèdici al segle XVI; en el món del cinema, com La noia en Flames, centrat en l’heroïna d’Els jocs de la fam i que conté 275 tires de paper cosides a mà que simulen el foc o bé en el teatre amb una simulació de l’obra Rats de la companyia lleidatana Campi Qui Pugui sobre El flautista d’Hamelin.

El concurs comptarà enguany amb el suport del dissenyador català Josep Maria Peiró, el qual ha cedit un disseny de la seva col·lecció de vestits de núvia perquè que pugui ser reproduït en paper per participar en la desfilada. També desfilarà aquell dia la rèplica en paper de l’esbós del dissenyador internacional Elio Berhanyer, numerat i signat per l’autor, que va ser regalat per tal que formi part de l’inventari d’obres d’art del consistori pel director-editor de la revista Pasarela de Asfalto, Francisco José Pavón, en l’edició passada del concurs de la que en va ser membre del jurat.

Un total de 13.000 euros en premis

El concurs tornarà a repartir un any més gairebé 13.000 euros en premis en metàl·lic distribuïts entre les tres categories participants. Així, en les categories de Fantasia i Època el primer premi està dotat amb 2.000 euros mentre que el segon i tercer classificat s’enduran 1.300 i 1.000 euros, respectivament. En la modalitat de Moda Actual, el primer premi és de 1.500, el segon de 1.200 i el tercer és de 1.000.

El palmarès també comptarà amb el Didal d’Or i Diamants, elaborat per Àlex Joiers i que reconeix la trajectòria d’alguna persona vinculada al certamen. Un altre dels premis que es donaran serà l’Agulla d’Or, que atorga la botiga Lluna de Drap de Mollerussa a la peça millor cosida amb agulla així com el premi al Millor Complement, que es va incorporar l’any passat sota el patrocini de Guasch, establiment especialitzat en roba per a dansa i disfresses.

D’altra banda, enguany s’amplien els premis especials amb un reconeixement al millor model sigui masculí o femení de la mà de la prestigiosa revista de moda Pasarela de Asfalto, el director de la qual, Francisco José Pavón, va ser membre del jurat en la passada edició. El premi consistirà en aquest cas en una entrada per assistir a una de les desfilades de la Mercedes-Benz Fashion Week de Madrid. Així mateix, la firma Teixits Balcells patrocinarà un altre dels premis nous com és el Botó d’Or, que reconeixerà el vestit que hagi obtingut una puntuació més alta però no hagi estat premiat pel jurat.

Pel que fa al Concurs de Vestits de Paper per a Barbie, la dotació dels premis és de 200 euros per al vestit guanyador, 150 per al segon classificat i 100 per al tercer. Els tres guanyadors rebran també una Barbie de col·lecció.

Jurat de prestigi amb el dissenyador català Josep Maria Peiró de president

Pel que fa al jurat del Concurs Nacional de Vestits de Paper, el president serà el dissenyador català Jose Maria Peiró, qui també ha cedit un disseny de la seva col·lecció de vestits de núvia per tal que sigui reproduït en paper i desfili a la gala, fora de concurs. També en formaran part: Francisco José Pavón (Madrid), editor-director de la revista Pasarela de Asfalto Luxury EditionManu Garrido (Madrid), fundador i director creatiu a Furia Streetwear i director a Tormenta de Ideas de Comunicación; Teresa Berengueras (Barcelona), periodista especialitzada en moda que ha col·laborat en diversos programes de TV3 i Catalunya Ràdio, entre altres mitjans, i que actualment treballa per El Punt Avui, i Cristina García (Calahorra), professora a l’Escuela Superior de Diseño en La Rioja.

Setanta peces de Catalunya i l’Estat competiran dissabte en el 52è Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa
comentaris