Les sirenes de Gusti donaran la benvinguda al Saló del Llibre de Mollerussa

mural 1
photo_camera El mural de les sirenes de l'il·lustrador Gusti.

L'aigua serà l'eix temàtic del 35è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, que tindrà lloc a Mollerussa de l’1 al 14 d’abril. Per aquest motiu, des d’aquest dimarts ja són visibles a les vidrieres del Teatre L’Amistat les dues sirenes que donaran la benvinguda als visitants. Ho fan des d'un mural gegant, que fa 16 metres d’amplada per 9 d’alçada. Gusti, el reconegut il·lustrador argentí establert a Barcelona que ja va pintar el primer mural que va vestir les vidrieres del teatre al 2015, és l’autor de la idea d’aquest mural en col·laboració amb la il·lustradora Inge Nouw. El mural vol reivindicar l’art inclusiu, ja que en la seva elaboració va comptar amb la col·laboració d'una vintena de membres d’Acudam de MollerussaWindown, de Sant Cugat del Vallès.

Gusti serà, precisament, un dels 7 autors que passaran pel 35è Saló del Llibre Infantil i Juvenil per explicar en primera persona la seva experiència a l’alumnat dels diferents centres escolars que el visiten.

De moment, ja són més de 3.000 els visitants que ja han confirmat assistència a falta de tancar encara les inscripcions

A banda de Gusti, enguany també hi serà present la il·lustradora Cristina Losantos i els escriptors Pep Molist, Alegria Julià, Muriel Villanueva, Jordi Folck i Ivan Ledesma. A més, també s’ha previst sessions de contes per acollir les visites guiades de l’alumnat de les escoles bressol i d’educació infantil de P-3 a P-5 amb Santi Rovira, Glòria Arrufat i la companyia Fes-t’ho com vulguis.

Al saló, promogut pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil i organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de Mollerussa a través de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, s’hi podran veure i tocar més de 5.000 libres a través de 7 exposicions, i hi haurà una trentena d’activitats complementàries entre presentacions de llibres, sessions de contacontes i espectacles, així com dues trobades professionals del sector de l’educació i l’àmbit bibliotecari.

comentaris