08.03.2021 |
Territoris.cat

'Sombits' obre la programació a infants i pares en la Incubadora d'Empreses de Bell-lloc

Sombits és una associació d'experts i interessats en les tecnologies Microsoft, que organitzen sessions i esdeveniments dinàmics per aprendre, compartir, i divulgar coneixements

Sombits Incubadoera Bell-lloc 4
Sombits Kids estrena programació per a infants en l'Ida de Bell-lloc
'Sombits' obre la programació a infants i pares en la Incubadora d'Empreses de Bell-lloc

Les instal·lacions de la incubadora d'empreses (Ida) de Bell-lloc es va convertir aquest dissabte en centre d'experimentació, per a experts de Microsoft, pares, mares i nenes i nenes de 6 a 10 anys. Les sales de la instal·lació van acollir una jornada de programació Minecraft que van impartir els membres de la comunitat Sombits. Una experiència tant per als participants com per als experts que van impartir el taller, donat que Sombits era la primera vegada que dedicava una jornada divulgativa a infants, i els inscrits mai s'havien enfrontat a un codi de programació.

Sombits Incubadoera Bell-lloc 5Sombits Kids, nom que va tenir la jornada, estava dirigida a nens i nenes interessats en iniciar-se en la programació Minecraft, una tecnologia que permet crear jocs per a ordinador i altres animacions mitjançant un codi molt senzill i intuïtiu. Aquesta proposta es va fer extensible als pares, per tal que poguessin compartir les estones d'aprenentatge i experimentació amb els seus fills.

Sombits va fer la proposta a l'Ida per les característiques de l'espai i l'equipament tecnològics de què disposa, segons va explicar el director tècnic Roger Bosch. Una convocatòria que es va fer per a una inscripció de trenta participants que al final es va haver d'ampliar fins als quaranta a causa de la demanda.

Al marge del Minecraft, els participants també es va enfrontar al Kodu, que permet als nens crear jocs per al PC i Xbox mitjançant 'un senzill llenguatge de programació visual. Kodu és ideal per ensenyar creativitat, resolució de problemes, narrativa, així com la programació.

La jornada va comptar amb el suport de Microsoft, la Incubadora d'Empreses i l'Ajuntament de Bell-lloc.

'Sombits' obre la programació a infants i pares en la Incubadora d'Empreses de Bell-lloc
comentaris