27.10.2021 |
Territoris.cat

 La sostenibilitat, un dels eixos de debat de la Fira de Sant Josep de Mollerussa

El Canal Principal al seu pas pel Pla d'Urgell - Josep Anton Pérez
El Canal Principal al seu pas pel Pla d'Urgell - Josep Anton Pérez
 La sostenibilitat, un dels eixos de debat de la Fira de Sant Josep de Mollerussa

Fira de Mollerussa ha tancat ja el programa de les Jornades Tècniques que es portaran a terme en el marc de la 148a Fira de Sant Josep, del 19 al 22 de març. La convocatòria d'aquestes sessions formatives arriba a la 41 edició i inclourà fins a 16 jornades. Enguany un dels temes que predominarà serà el de la sostenibilitat, tal com ha explicat el director de l'ens firal, Xavier Roure, que ha indicat que moltes sessions faran referència als processos alimentaris, estalvi d'energia, l'enfocament del transport o l'aprofitament de recursos naturals.

Se'n faran un total de 16 amb previsió de mantenir o superar la xifra dels 1.400 participants

L'any passat, per les jornades hi van passar un total de 1.400 persones, una xifra que enguany s'espera mantenir o superar ja que se'n fan dos més que al 2019. El president de la fira i alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha posat en valor les jornades com a complement de la part expositiva de la fira, així com a punt de trobada del sector i també de professionalitat amb l'aportació de novetats i tertúlia.

Pla mitjà on es pot veure un moment de la presentació del programa de les Jornades Tècniques de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, amb l'alcalde Marc Solsona, el director Xavier Roure, i Ramon Xinxó, el 25 de febrer de 2020. (Horitzontal)La presentació del programa de les Jornades Tècniques de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, amb l'alcalde Marc Solsona, el director Xavier Roure, i Ramon Xinxó

A més, segons Solsona, les jornades serveixen per situar la Fira de Sant Josep més enllà dels pavellons firals ja que es desenvolupen en altres emplaçaments com el Centre Cultural, la Casa Canal o l'Amistat.

Xavier Roure ha destacat que les jornades són fruit de les aliances amb altres associacions com sindicats agraris, institucions, entitats i formes vinculades al sector

Pel que fa al conjunt de sessions que es desenvoluparan durant els dies de fira, Roure ha destacat la taula rodona del dia 19 El futur de l'aigua, organitzada conjuntament amb una associació de professionals de diverses disciplines, i que es complementarà amb una exposició als pavellons titulada Som Talent – Som Ponent - Som Aigua. El 5è Aplec de Joves del camp, també el dia 19, és una altra de les convocatòries importants –l'any passat va aplegar 250 joves– i enguany es presenta amb el títol Alimentem el nostre projecte professional: quins ingredients et falten?

El transport de vedells a debat: cap a un transport eficient, coorganitzada amb l'IRTA, o la 19a Borsa Interpirinenca de Cereals, trobada que va aplegar l'any passat 400 operadors de diferents països, són només algunes de les jornades que configuraran la resta del programa i que, durant els dies de la fira es distribuiran en cinc jornades el dia 19, tres el dia 20 i quatre el dia 21.

 La sostenibilitat, un dels eixos de debat de la Fira de Sant Josep de Mollerussa
comentaris