30.11.2021 |

Suport del sindicat CCOO a la necessitat de modernitzar els Canals d’Urgell

El secretari general de COOO, Javier Pacheco i la secretària general a Lleida, Cristina Rodríguez han visitat aquest dimarts la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell per conèixer el projecte de modernització

Javier Pacheco i Cristina Rodríguez amb el president de la CGRCU Amadeu Ros @Josep.Perez
Javier Pacheco i Cristina Rodríguez amb el president de la CGRCU Amadeu Ros @Josep.Perez
Suport del sindicat CCOO a la necessitat de modernitzar els Canals d’Urgell

La secretària general de CCOO a Lleida, Cristina Rodríguez considera que la inversió en la infraestructura hidràulica “No només ajudarà a vertebrar el territori sinó que ajudarà a arrelar a la gent jove, perquè impulsarà ocupació, ja que Lleida té problemes seriosos de despoblament rural”.

Per la seva banda Javier Pacheco ha qualificat avui el projecte de modernització del Canal d’Urgell com “un dels projectes de país més importants”, ja que “és clau per poder desenvolupar el canvi de model productiu que necessita el país i impulsar la indústria agroalimentària i per tant, evitar el despoblament i ajudar a vertebrar el territori”.

Pacheco, assegura que es tracta de la infraestructura més important de Catalunya i per aquest motiu ha ofert tota la col·laboració del sindicat per contribuir a divulgar el projecte a la societat i a les institucions i ajudar a fer que generi ocupació.

Projecte de modernització dels Canals d’Urgell

El projecte de modernització, que promou la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, s’inclou dins del pla de 3.000 milions d’euros per a impulsar la bioeconomia i transformar en els pròxims anys el sector agroalimentari, forestal i marítim del Govern de la Generalitat.

És un dels 10 projectes transformadors que donen resposta a les demandes de la societat i als reptes identificats en les agendes globals i europees per poder garantir la qualitat de vida de la ciutadania, inclosos en el Pla de reactivació econòmica i protecció social del Govern. 

Aquest projecte té el suport per escrit de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, els cinc consells comarcals de l’àrea regable, els seus ajuntaments, la Diputació de Lleida, l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA), així com de diferents empreses catalanes i de l’estat espanyol tant del sector agroalimentari, com d'altres àmbits. 

La Comunitat de Regants ha tramès a la Comissió Europea el projecte amb l’objectiu que sigui considerat Projecte Estratègic (PERTE) per al creixement econòmic, l’ocupació i la competitivitat de l’economia i que per tant, compti amb un alt component de col·laboració públic privada i transversal a les diferents administracions.

Suport del sindicat CCOO a la necessitat de modernitzar els Canals d’Urgell
comentaris