27.01.2021 |
Territoris.cat

Més de 1.300 participants confirmats en la segona edició del No Surrender Festival, que se celebra aquest cap de setmana

Preparatius de la segona edició del No Surrendre Festival de Vilanova de Bellpuig
Preparatius de la segona edició del No Surrendre Festival de Vilanova de Bellpuig
Més de 1.300 participants confirmats en la segona edició del No Surrender Festival, que se celebra aquest cap de setmana

La segona edició del No Surrender Festival, el festival d'homenatge a Bruce Springsteen que se celebrarà aquest divendres 29 i dissabte 30 a la localitat lleidatana de Vilanova de Bellpuig, ja té més de 1.300 participants confirmats. D'aquests, més de 800 seran músics, que interpretaran la cançó Badlands del Boss; un tema que com l'any passat, s'enregistrarà en vídeo i després es difondrà per la xarxa. El promotor del festival, Josep Maria Pons, ha destacat que les sensacions són bones i que tot i que enguany no s'han marcat l'objectiu de superar el miler de músics, el ritme d'inscripcions és més elevat que la primera edició. Assegura que estan sorpresos per la grandesa que ha agafat el festival amb gent que hi assistirà provinent de països com els EUA, Itàlia, França, Alemanya, el Regne Unit, Suïssa o Àustria. Els treballs de muntatge d'escenaris i diferents espais han començat ja al camp de futbol d'aquesta petita localitat.

A banda d'interpretar una cançó diferent de la de l'any passat, en aquesta edició s'introdueixen petites modificacions com la distribució dels músics participants en la gravació o també nous instruments com el saxo. A més, l'organització ha decidit ''compactar'' espais i situar la zona de càtering pels assistents al costat mateix del camp de futbol

Un altre dels aspectes destacats és que en aquesta ocasió, el festival potencia el seu vessant internacional, però a la vegada aposta pel quilòmetre zero. Josep Maria Pons explica que han intentat que totes les empreses contractades siguin de la demarcació de Lleida. així mateix, el càtering estarà elaborat amb productes totalment ecològics, de quilòmetre zero i aptes per a vegetarians i celíacs.

Josep M. Pons supervisa eñs preparatius del No Surrender FestivalPel que fa a la possible assistència o no del mateix Bruce Springsteen, que ha estat convidat per l'organització i se li ha reservat una casa rural del poble per passar-hi els dies, Pons assenyala que a hores d'ara no en saben res i que en qualsevol cas serà complicat. Assenyala que els faria molt feliços que vingués però gairebé els faria igual de feliços que la gent que participa al festival marxi amb la mateixa sensació d'alegria i felicitat que l'any passat.

L'any passat després de la gravació de la cançó No Surrender, que enguany també es tornarà a tocar, Josep Maria Pons va descartar la celebració d'una nova edició del festival. En aquesta ocasió ha dit que no descartem res alhora de planificar més edicions, tot i que a dia d'avui estan cansats per la feina que comporta. Recorda que es tracta d'una iniciativa impulsada per una colla d'amics amb la col·laboració de tots els veïns del poble i l'Ajuntament.

La segona edició del No Surrender Festival tindrà com a convidats d'honor a The Blood Brothers, la banda europea més reconeguda de tribut a Bruce Springsteen. Nascuda a Florència el 2013 a partir d'una idea de Francesco Zerbino, s'ha convertit en un referent en la interpretació de cançons del Boss. La banda, que agafa el nom d'una cançó de Springsteen, està formada per músics que col·laboren a Europa i al Estats Units d'Amèrica. També hi haurà les actuacions de La Taverna dels somnis, Thunder Road i Kids form de 90's.

El dissabte 30 de juny s'ha confirmat la presència del cantautor Fustegueres, Bruce Cat, un grup de versions en català del Boss, Suspicious Band, el grup lleidatà de versions Tremendos i George Mielson, que també forma part del festival amb tasques d'assessorament tècnic i musical. 

Més de 1.300 participants confirmats en la segona edició del No Surrender Festival, que se celebra aquest cap de setmana
comentaris