24.11.2020 |
Territoris.cat

Els músics més joves es reuneixen al No Surrender Kids per preparar-se pel festival

Els joves músics en l'edició anterior del No Surrender Kids - Josep A. Pérez
Els joves músics en l'edició anterior del No Surrender Kids - Josep A. Pérez
Els músics més joves es reuneixen al No Surrender Kids per preparar-se pel festival

El No Surrender Festival convoca aquest proper diumenge 9 de juny als joves d’entre 5 i 15 anys per assajar la cançó Glory Days de Bruce Springsteen, que interpretaran el dia 29 de juny un miler de músics a la tercera edició del No Surrender Festival de Vilanova de Bellpuig. La del diumenge serà una sessió d’assaig per seccions que anirà a càrrec del director musical del festival, Antoni Tolmos i que tindrà lloc a la zona esportiva de Vilanova de Bellpuig. La trobada tindrà lloc des de les 9.30 hores, en què es començaran a montar les bateries, fins les 12.45, en què acabaran els assajos. Els horaris poden consultar-se a la web del festival.

La pluja obliga a traslladar el No Surrender Kids al Pavelló de Vilanova de Bellpuig

El No Surrender Kids en l'edició anterior al Pavelló de Vilanova de Bellpuig - Josep A. Pérez

En el marc del No Surrender Kids es presentarà també la rèplica de la guitarra de Bruce Springsteen, fabricada pel lutier de Les Borges Blanques Juan Yeste, i que se sortejarà el dia del festival. La recaptació que s’obtingui amb el sorteig de l’instrument es donarà a Acudam, entitat del tercer sector del Pla d’Urgell, dedicada a l’atenció i a la millora de la vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Antoni Tolmos, director musical del No Surrender Festival, amb un petit bateria, l'edició passada del No Surrender Kids - Albert Font

Antoni Tolmos, director musical del No Surrender Festival, amb un petit bateria, l'edició passada del No Surrender Kids - Albert Font

Què depara aquesta edició

Segons ha explicat Josep Maria Pons, impulsor del certamen, el ritme de les inscripcions continua essent molt alt, ja hi ha més de 500 músics inscrits, i el 70% dels participants són nous, tant d’arreu de l’estat espanyol (Catalunya, Galícia, País Basc, Madrid, València, Andalusia, Mallorca) i de l’estranger (França, Itàlia, Alemanya, Holanda, Anglaterra, Suïssa, EUA i Austràlia).

Pons, que està convençut que Bruce Springsteen visitarà el festival enguany, ha avançat que dia 17 de juny membres de l’organització tenen una cita amb Steve Van Zandt, Little Steven guitarrista del Boss, a Barcelona, al qual li faran arribar un cop més la invitació perquè Springsteen s’atansi al festival.

El No Surrender Festival ha rebut el suport de personatges famosos, com la directora de cinema Carla Simón, la presentadora i escriptora Carme Chaparro i de Carles Puigdemont, que va compartir al seu compte de Twitter l’enregistrament del videoclip de l’any 2017

Les inscripcions del festival, que tornarà a situar aquesta petita localitat del Pla d’Urgell al món, s’han de formalitzar al web www.nosurrenderfestival.com i tenen un cost de 21,20 €.

 

No Surrender Festival de Vilanova de Bellpuig 2018, secció de vent

La secció de vent als assajos de l'edició passada del NSF

El dia del festival, després de l’enregistrament de Glory Days, està prevista l’actuació del grup tribut a Bruce Springsteen, Sergio Gisbert & The Jacks, una formació considerada la millor banda tribut d’Europa.

A més, aquest any, l’organització vol atorgar uns reconeixements que, sota el nom NSF Awards Casimiro Pons premiaran: l’assistent més llunyà, el millor vídeo d’assaig penjat a xarxes (el NSF demana als músics que pengin el seu video i etiquetin el festival) i el premi a l’artista més polivalent. L’organització farà entrega de les tres distincions durant la gravació de Glory Days, la tarda del 29 de juny.

El festival, organitzat per L’Estoneta Sala Boss, l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig i l’Institut d’Estudis Ilerdencs, potencia el seu vessant internacional, però a la vegada aposta pel quilòmetre zero, treballant exclusivament amb empreses lleidatanes per a l’organització

Willy&The Poorboy obria el No Surrender Festival a l'escenari Moritz

Willy&The Poorboys  obrint el No Surrender Festival 2017 a l'escenari Moritz

El No Surrender internacional

El caràcter internacional que està adquirint el No Surrender Festival es constata amb els seguidors que està acumulant el festival a les xarxes socials, on la majoria de nous adeptes són estrangers. La segona edició del No Surrender va aplegar el 29 i 30 de juny de l’any passat més de 5.000 persones, de les quals 1.083 eren músics vinguts d’arreu del món. La localitat del Pla d’Urgell va multiplicar per quatre la seva població habitual durant aquest cap de setmana.

Un dels moments més intensos del festival es va produir quan els 1.083 músics procedents de vuit països van enregistrar la cançó Badlands del Boss sota la batuta d’Antoni Tolmo​s, arribant a la capacitat màxima d’inscripcions previstes. El promotor i impulsor del No Surrender Festival, Josep Maria Pons, va valorar molt positivament la resposta de participació en la segona edició:

Hem aconseguit crear un públic fidel i un rècord de músics inscrits de forma natural i espontània

Un alemany amb inscripcions a la tercera edició de No Surrender Festival

Un alemany amb inscripcions a la tercera edició de No Surrender Festival - NSF

 


 

 

Els músics més joves es reuneixen al No Surrender Kids per preparar-se pel festival
comentaris