17.09.2021 |
Territoris.cat

La suspensió de la Fira de Sant Josep tindrà un impacte de 40 milions d'euros

Segons han explicat des de Fira de Mollerussa, l'afectació directa de la suspensió del certamen s'ha valorat en 400.000 euros, una xifra que afecta directament a les arques municipals, motiu pel qual es demana al Govern que se'ls tingui en compte en el paquet d'ajudes anunciades per pal·liar els efectes econòmics que està comportant la pandèmia
Equip directiu i membres del consistori de l'Ajuntament de Mollerussa
Equip directiu i membres del consistori de l'Ajuntament de Mollerussa
La suspensió de la Fira de Sant Josep tindrà un impacte de 40 milions d'euros

El president de Fira i alcalde de Mollerussa Marca Solsona ha explicat aquest dijous que el dany directe de no fer la Fira de Sant Josep és de més de 400.000 euros però l'impacte que això suposa per les vendes que es registren en el certamen, tant de cotxes, com maquinària agrícola i altres articles, així com els beneficis que fan sectors secundaris del municipi i comarca per les despeses dels visitants, situen l'impacte global de quatre dies de fira en 40 milions d'euros.

És per això que l'alcalde de Mollerussa ha assenyalat que partint del respecte absolut a tots aquells esdeveniments que s'estan suspenent al país pel coronavirus, es tingui en compte que la Fira de Sant Josep és un dels més importants, pel volum de persones i diners que mou i la transcendència que té a la ciutat

Salo del Tractor 2013 Fira Sant Josep.Solsona ha demanat al Govern que en els ajuts anunciats per pal·liar la crisi del coronavirus es tingui en compte la Fira de Sant Josep, ja que a Ponent és la fira en majúscules i referent al conjunt del país en el sector agrícola. En aquest sentit, l'alcalde ha recordat que el Consell Directiu de Fira de Mollerussa ja va descartar aquest dimecres la possibilitat d'ajornar el certamen i ara ja es treballa en el de l'any que ve.

Pizzeria Breiko MollerussaUn dels aspectes que caldrà solucionar els pròxims dies és la tarifa que han pagat els més de 200 expositors per participar en la fira. Solsona ha indicat que s'afrontarà cada cas un per un i que se'ls explicarà la situació oferint-los diverses opcions que passaran per la fidelització per poder participar en la pròxima edició.

Fira de Mollerussa havia elaborat un conjunt de mesures per poder celebrar la fira igualment malgrat la situació del coronavirus i dimecres al matí les va enviar al delegat del Govern per avaluar-les. Això no obstant, l'anunci de la prohibició d'esdeveniments amb més de 1.000 persones va precipitar la decisió de cancel·lar definitivament l'esdeveniment. Els operaris encara muntaven els estands als Pavellons Firals durant el matí però a la tarda ja estaven tancats i a la nit el Consell Directiu va adoptar la decisió de forma oficial.

La suspensió de la Fira de Sant Josep tindrà un impacte de 40 milions d'euros
comentaris