16.10.2021 |
Territoris.cat

Tallers a Bell-lloc per afavorir el reciclatge i reduir la factura energètica

Tallers a Bell-lloc per afavorir el reciclatge i reduir la factura energètica

Páginas desderesidusBetllog2017 texteL'Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell ha planificat, a través de la regidoria de medi ambient, tres accions per afavorir el reciclatge i per donar eines als veïns i veïnes del municipi per reduir la seva factura energètica, segons ha explicat l'alcalde, Carles Pala.

La primera d'aquestes accions tindrà lloc aquest dissabte dia 16 i, sota el títol Estratègies per a l'estalvi energètic a la llar, intentarà donar respostes a preguntes com Puc baixar el consum de la factura de la llum?, La potència contractada que tinc a la factura és la correcta?, Què puc fer si no puc pagar la factura de la llum?, o A qui compro la llum? La sala multifuncional acollirà aquest taller a partir de les 11 del matí. 

La segona de les activitats programades es farà dilluns 18 a partir de les 10.00 h al Parc Municipal i porta per títol A bossa oberta. L'objectiu d'aquest taller serà millorar la recollida selectiva i resoldre dubtes, analitzant el contingut de bosses d'escombraries provinents de diferents contenidors del poble, per tal de mostrar la quantitat de residus que no s'acaben reciclant perquè no es posen en el contenidor correcte.

Actualment la població de Bell-lloc d'Urgell tan sols recicla un 43,49% dels residus, que baixa fins a un 38% un cop retirats els impropis

Sobre aquesta activitat-taller, que s'emmarca dins de la campanya que ha impulsat l'Ajuntament per tal de millorar la recollida selectiva i així poder abaratir el cost de la taxa d'escombraries, l'alcalde ha manifestat que "les bosses mal reciclades generen uns costos econòmics sense cap retorn, ja que el poble ha de pagar per dipositar aquests residus a l'abocador comarcal de Castellnou de Seana. Uns costos també mediambientals perquè es llencen objectes que poden ser reutilitzats o reciclats".

Actualment la població de Bell-lloc d'Urgell tan sols recicla un 43,49% dels residus, que baixa fins a un 38% un cop retirats els impropis. L'any 2020 la Generalitat ens demana arribar al 60% per què hi ha previst un augment de la taxa de residu no reciclat i el nostre Ajuntament amb el PAESC (Pla d'actuació de l'energia la sostenibilitat i el Clima) s'ha compromès a arribar a la xifra del 70% de residu reciclat l'any 2030.

Per últim, el divendres dia 22 de desembre a les 19 hores es farà el taller Fil a l'agulla al reciclatgemitjançant el qual es donaran els resultats del taller A bossa oberta i també es resoldran tots els dubtes sobre el sistema actual de recollida d'escombraries.

Tallers a Bell-lloc per afavorir el reciclatge i reduir la factura energètica
comentaris