18.10.2021 |

Tallers A. Miquel es converteix en referent de la Formació Professional Dual

L'empresa del Pla d'Urgell, va organitzar diversos tallers per mostrar als estudiants la diversitat de matèries tecnològiques que es tracten en el sector de la logística i els carretons elevadors

 
Estudiants en els tallers compartits en les instal·lacions de Tallers A. Miquel
Estudiants en els tallers compartits en les instal·lacions de Tallers A. Miquel
Tallers A. Miquel es converteix en referent de la Formació Professional Dual

Tallers A. Miquel va convertir aquest dimecres la seu de l'empresa a Sidamon en una aula formativa, en la que si van implicar la pràctica totalitat del personal tècnic i directius, per acompanyar a un grup de 160 estudiants en una jornada d'aprenentatge compartit.

El president de la Diputació Joan Talarm amb Tallers A. MiquelEls estudiants procedents dels instituts lleidatans Guindàvols, La Caparrella, Escola del Treball, Alfons Costafreda, Mollerussa, el col·legi La Salle de La Seu d'Urgell, i el tarragoní Pere Martell, acompanyats d'una trentena de professors, van participar en una proposta de treball entre empresa i centre educatiu, per tal de constatar la necessitat que l'educació ha de ser una tasca compartida entre el centre educatiu i l'empresa.

El Psicopedagog Miguel Ángel ArizaLa jornada la va inaugurar el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, qui va donar la benvinguda als participants, acompanyat del president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell Rafel Panadés i l'alcaldessa de Sidamon, Maria Dolors Tella. Tot seguit va començar l'activitat amb la ponència Estudiants actius, treballadors eficaços, aprenentatge basat en projectes a l'FP, impartida pel Psicopedagog Miguel Ángel Ariza. Una xerrada que va deixar pales que els estudiants han d'aprendre de manera cooperativa, hi ha d'haver més complicitat per part dels equips docents per tal d'obtenir bons resultats en l'educació.

Jornada A Miquel 6De la teoria es va passar a la pràctica, i els estudiants van fer un recorregut per les diferents àrees del centre logístic de Tallers A. Miquel, acompanyats de personal de l'empresa, per conèixer productes, i materials de la marca alemanya Linde Material Handling, així com el treball que es fa cada dia a l'empresa.

La jornada s'emmarca en les activitats promogudes des de l'Equip ICE d'Aprenentatge basat en projectes de la Universitat de Lleida. Aquest equip està format per professorat de diversos instituts d'FP així com representants dels Serveis Territorials d'Educació a Lleida, de GlobaLleida, de la Càtedra d'Emprenedoria de la UdL i també de diverses entitats que treballen en el camp de l'emprenedoria social.

Tallers A. Miquel es converteix en referent de la Formació Professional Dual
comentaris