18.10.2021 |
Territoris.cat

Un total de 85 dissenys desfilaran al 50è Concurs de Vestits de Paper

La gala, que presentarà l’actriu Sílvia Bel, inclourà l’actuació de Pedro Pardo al piano i de la soprano Anna Borrego

Els vestits de nines Barbie guanyadors de la desena edició del certamen.
L’11a edició del Concurs de Vestits de Paper per a Barbie tindrà 35 nines concursant
Un total de 85 dissenys desfilaran al 50è Concurs de Vestits de Paper

La 50a edició del Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa que se celebrarà el pròxim dissabte 12 de desembre al Teatre L’Amistat comptarà enguany amb un total de 85 participants, nombre que coincideix amb la mateixa participació de l’any anterior. 

D'aquests, 40 de les peces concursaran en Moda Actual, 17 en la modalitat d’Època i 28 en la de Fantasia. Pel que fa a l’11a edició del Concurs de Vestits de Paper per a Barbie, tindrà 35 nines concursant. 

Els concursants vénen d'arreu de Catalunya així com d'indrets de la geografia espanyola com Pontevedra o Múrcia i un de Mèxic

Pel que fa a la procedència dels participants és de diferents indrets de la geografia espanyola com Cambados (Pontevedra), Mequinensa o Molina de Segura (Múrcia) i també de punts de Catalunya com Amposta, Vilafranca del Penedès, Barcelona, Vacarisses, Sant Jaume d’Enveja, Sarroca o Cerdanyola, entre altres, i de poblacions de Lleida com Tàrrega, Alfarràs, Torregrossa, Els Arcs, Almenar, Alguaire, Lleida capital, a banda de Mollerussa. Enguany, hi tornarà a participar per tercer any consecutiu un concursant de Mèxic. 

La gala serà conduïda per Sílvia Bel, coneguda actriu tant de teatre com de cinema i televisió, en sèries com Infidels, Ventdelpla, o El Cor de la Ciutat. També ha col·laborat amb músics com Lluís Llach i Jordi Savall en diferents concerts poeticomusicals. La vetllada inclourà a més l’actuació de Pedro Pardo al piano i de la soprano Anna Borrego amb cançons clàssiques dels anys 60, 70 i 80. 

A més de la gala de la nit es farà una prèvia a la tarda per a la qual encara queden entrades

En la desfilada també participarà però fora de concurs un vestit del reconegut dissenyador català Antonio Miró, que enguany serà membre del jurat. La peça passarà a formar part d’una col·lecció específica dins del museu juntament amb les que van cedir en anys anterior Peter Aedo, Lydia Delgado, Oscar de la Renta, Agatha Ruiz de la Prada, Joaquim Verdú, Victorio&Lucchino, Armand Bassi, Jordi Labanda, Konrad Muhr, Lorenzo Caprile, Rosa Clarà i Toni Francesc. 

Les entrades per a la gala estan pràcticament esgotades però cal recordar que, com en anys anteriors, s’han posat a la venda entrades per oferir al públic interessat la possibilitat d’assistir a la desfilada prèvia de dissabte a les 5 de la tarda.

D'altra banda, el dissenyador mexicà Juan Carlos Guzmàn ha confirmat a l’organització del concurs que es desplaçarà des de Mèxic fins a Mollerussa, ja que vol estar present al concurs i viure in situ la gala. 

La reialesa europea continua sent font d'inspiració per als concursants d'aquesta edició

El dissenyador, que ja va presentar un vestit en el Concurs de Vestits de Paper els anys 2013 i 2014, torna enguany a presentar una peça en la modalitat de Fantasia que porta per títol La Fiesta de los Muertos i una altra peça en la modalitat de moda Actual amb el títol de Desig d’Amor.

Així mateix, la reialesa d’arreu d’Europa continua sent font d’inspiració per als concursants amb la reproducció en paper enguany d’un vestit inspirat en Lluís XVI rei de França, Navarra i Copríncep d’Andorra, el qual participarà en el concurs en la modalitat d’Època.

Seguint aquesta línia, també es presenta en la mateixa modalitat d’Època un vestit inspirat en la reina Isabel la Catòlica que va lluir Desiré Cordero al concurs de Miss Univers.
 

Un total de 85 dissenys desfilaran al 50è Concurs de Vestits de Paper
comentaris