Un miler de persones participen de la devoció per la Mare de Déu de la Cabeza

La carpa que s'instal·la davant de la capella de la Mare de Déu de la Cabeza a la Casa Vella de Vila-sana
photo_camera La carpa que s'instal·la davant de la capella de la Mare de Déu de la Cabeza a la Casa Vella de Vila-sana

Vila-sana va reunir aquest diumenge més d'un miler de persones al voltant de la devoció per la Mare de Déu de la Cabeza, una celebració que també commemorava un quart de segle de la Confraria que va néixer per venerar la imatge arribada d'Andújar.

L'ofrena de flors i la celebració eucarística centren els actes de la celebració en la qual també es van lliurar les insígnies a quaranta nous confrares, i el dinar que es va celebrar al Pavelló Municipal, compaginat amb l'actuació de l'Esbart Dansaire de Sabadell, la banda de tambors de Tamarit, el Mag Reivax i l'Agrupació Sardanista de Mollerussa.

La confraria es va fundar amb l'objectiu de venerar la Mare de Déu dos cops l'any, una, l'últim diumenge d'abril coincidint amb la festa de la romeria que es fa a Andújar, i l'altra per la Festa Major del setembre de Sant Miquel, ja que la Mare de Déu de la Cabeza és copatrona de la Vila-Sana. La Confraria sorgeix l'any 1993, al voltant de l'arribada de la imatge a la població del Pla d'Urgell, i que actualment compta amb més de 700 membres de Catalunya i la resta de l'Estat.

comentaris