04.12.2022 |
Territoris.cat

Urbanisme dóna llum verda a l'ampliació del Polígon Industrial de Vila-sana

El document, que impulsa l’Ajuntament, preveu reduir en un 5,12% la superfície de l’àmbit a l’entorn del Polígon Industrial que delimitava inicialment el planejament, que passaria a sòl no urbanitzable

Parcel·les on s'ampliarà el polígon industrial de Vila-sana Interior
Parcel·les on s'ampliarà el polígon industrial de Vila-sana
Urbanisme dóna llum verda a l'ampliació del Polígon Industrial de Vila-sana

La Comissió territorial d'urbanisme de Lleida ha aprovat definitivament avui una modificació del Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Vila-sana. Aquest canvi facilitarà la implantació i ampliació d'activitats al Polígon Industrial, reduirà el sostre residencial del municipi i, al mateix temps, concentrarà els equipaments i zones verdes al voltant del pavelló esportiu.

unnamedLa modificació abasta tres sectors. El primer, de 941.328 m2, és el que rodeja majoritàriament l'actual Polígon Industrial, situat entre l'autovia A-2 i el terme municipal de Palau d'Anglesola. El segon àmbit es troba a l'accés oest del nucli urbà pel camí de les Novelles, qualificat d'equipaments, i el tercer ja se situa dins del nucli urbà, entre l'avinguda Catalunya i el carrer de Lleida, destinat a completar la trama urbana.

El document, que impulsa l'Ajuntament, preveu reduir en un 5,12% la superfície de l'àmbit al voltant del Polígon Industrial que delimitava inicialment el planejament, que passaria a sòl no urbanitzable. L'àmbit que ocuparia ara, unes 88,3 hectàrees, es dividirà en nou sectors diferents, més petits que l'actual, el que pot facilitar el desenvolupament d'aquesta zona d'ús industrial i gestionar-la de manera més àgil. De fet, permetrà l'ampliació d'una activitat industrial existent, Logikfred, dedicada a la logística i serveis de fred, el que comportarà la creació de nous llocs de treball al municipi.

D'altra banda, en els altres àmbits el sostre residencial es redueix en 5. 285 m2, el que es tradueix en 34 possibles habitatges menys, fet que la Comissió ha valorat de manera positiva. Finalment, es concentren les cessions d'equipaments i espais lliures al voltant del pavelló esportiu i de les piscines existents.

Urbanisme dóna llum verda a l'ampliació del Polígon Industrial de Vila-sana
comentaris