Vallverd rep la imatge de Sant Galderic, que ja podrà ser venerada en l'església parroquial

L'acte va tenir lloc en el Casal l'Espiga, amb la presència del president del Patronat de Sant Galderic a Catalunya Agustí Esteve i Orozco, i l'autor de la talla Joan Montero.

Josep Maria Prenafeta acompanyat de  Joan Montero i Agustí Esteve i Orozco
photo_camera Josep Maria Prenafeta acompanyat de Joan Montero i Agustí Esteve i Orozco

Benedicció de la imatge de Sant GaldericEls pagesos i veïns de Vallverd ja poden venerar a Sant Galderic, el patró que des d'aquest diumenge protegirà al municipi. La imatge es va presentar en un acte que es va celebrar en el Casal l'Espiga, amb la presència d'un gran nombre de públic, entre els quals es trobava el president del Patronat de Sant Galderic a Catalunya Agustí Esteve i Orozco, i l'autor de la talla l'escultor d'Olot Joan Montero.

La recuperació de la imatge de Sant Galderic ha estat possible gràcies a la tenacitat i la recerca de Josep Maria Prenafeta, que va encarregar el treball a l'escultor, amb la voluntat de retornar al poble, el que havia sigut tradicionalment el patró dels Imatge de sant Galderic a Vallverdpagesos catalans. Segons Prenafeta, al llarg de la història, la voluntat de l'Estat Espanyol, de suprimir els símbols i les tradicions de Catalunya, per la qual cosa va traslladar a Sant Isidre el guariment dels pagesos. Aquest sant ha estat des de sempre patró de la capital espanyola i no dels pagesos, segons Prenafeta.

El veí de Vallverd, va encarregar a l'escultor d'Olot Joan Montero, la confecció de la imatge per al seu municipi. Un treball que l'artista ha dut a terme de la manera tradicional, encolant taulons de fusta per fer un bloc compacte, una forma d'evitar que la talla s'esquerdi.

L'acte emotiu de la benedicció de la imatge es va completar amb la presentació dels goigs al patró dels pagesos, escrits per Josep M. Prenafeta i musicats per mossèn Josep M. Ricard, que es van cantar en el decurs de l'acte. La imatge serà traslladada a l'església parroquial de Sant Miquel Arcàngel, per tal que pugui ser venerada per la població i pels pagesos de la comarca.

comentaris