Veïns del barri de l'Estació de Mollerussa exigeixen l'arranjament del solar del Bar Catalunya

Estat del solar entre els carrers Navarra i President Macià de Mollerussa
photo_camera Estat del solar entre els carrers Navarra i President Macià de Mollerussa

L'Associació de veïns del barri de l'Estació de Mollerussa es mostren indignats per la situació de deixadesa i la brossa que s'acumula en el solar que va resultar de l'enderroc de Bar Catalunya. L'edifici que es trobava en la cantonada entre els carrers Navarra i President Macià, es va enderrocar l'any passat, i el propietari va arribar a un acord amb l'Ajuntament per convertir-lo en un nou espai d'aparcament.

D'ençà que es va enderrocar l'edifici, els veïns estan esperant que el consistori dini resposta al seu compromís d'arranjar l'espai, però de moment continua amb una tanca al voltant amb una gran quantitat de males herbes, i brossa. Els veïns creuen que si no s'actua ràpidament, es convertirà en un abocador, i per altra banda dona una mala imatge en un dels carrers més transitats deguts a la situació de les estacions de transport públic, tren i autobús.

Estat del solar entre els carrers Navarra i President Macià de Mollerussa 2Els representants dels veïns expliquen que es van reunir amb el regidor d'Urbanisme, Pere Garrofé que es va comprometre a donar prioritat al projecte i es reservaria una partida en el pressupost del 2020. Però segons els portaveus el pressupost s'ha aprovat, no es faran inversions, i l'espai continua en una situació deplorable, per la qual cosa exigeixen una solució immediata.

Estat del solar entre els carrers Navarra i President Macià de MollerussaPer la seva banda el regidor d'Urbanisme Pere Garrofé va explicar que el consistori s'havia plantejat dur a terme l'actuació amb la brigada municipal però al final es va descartar. Garrofé afegeix que el consistori està pendent de licitar l'obra d'arranjament del solar, una actuació per la qual es reserva una partida entre 15 i 20 mil euros.

El regidor d'urbanisme destaca que les dimensions i la situació del solar dificulta plantejar la pavimentació, com s'ha fet en altres espais de la ciutat, ja que serà difícil, que puguin entrar les màquines per aplicar l'asfalt, per la qual cosa, creu que s'haurà d'optar per fer una plataforma de formigó, o algun sistema semblant.

Per la seva banda l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona destaca que el consistori va prioritzar l'enderroc de l'edifici del Bar Catalunya a petició dels veïns, va signar un conveni amb la propietat per convertir-lo en estacionament de vehicles, i aquest és el seu compromís.

comentaris