Vilanova de Bellpuig commemora 44 anys de Caramelles

Els alumnes de l'escola Marinada han participat en els tallers de sardanes i danses tradicionals que han impartit els membres de l'Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig, en el marc del programa Saltem i Ballem, en el que també hi ha participat la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida
Caramelles Vilanova de Bellpuig - Hereu Riera @MarcRovira
photo_camera Caramelles Vilanova de Bellpuig - Hereu Riera @MarcRovira

Vilanova de Bellpuig va haver d'adaptar a la situació sanitària l'edició d'enguany de les Caramelles, una de les festes tradicionals més arrelades al municipi del Pla d'Urgell, que se celebra des de fa quaranta-quatre anys. Les mesures preventives van traslladar la festa dels carrers i places al Pavelló Poliesportiu, però així i tots els participants van poder gaudir de la tradició popular, el passat diumenge.

Caramelles Vilanova de Bellpuig -Cercolets @GlòriaBuireuEnguany els organitzadors se sentien força satisfets, ja que incorporaven a la commemoració els nens i nenes de l'escola Marinada. Els escolars han participat en els tallers de sardanes i danses tradicionals que han impartit els membres de l'Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig, en el marc del programa Saltem i Ballem, en el que també hi ha participat la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida.

Caramelles Vilanova de Bellpuig -Ball de Bastons @MarcRoviraProp de 120 dansaires, dels 2 als 47 anys, van emplenar el Pavelló de Vilanova de Bellpuig amb 12 danses com: el Ball de la Civada, el ballet del Rotlletó, El tio Fresco, el ball de Sant Ferriol, l'Indiot, el Ball de Pedretes, l'Entrellaçada, els Cercolets, ball de bastons, la Bolangera, l'Hereu Riera i el ball de Gitanes.

Va cloure l'acte el tradicional Ball de Gitanes, ballat pels dansaires joves i grans de l'entitat vilanovenca i un homenatge a la Pilar Torrades, ànima i motor de les Caramelles a Vilanova de Bellpuig.

Caramelles Vilanova de Bellpuig -Gitanes @MarcRoviraL'any passat Vilanova de Bellpuig, tot i l'estat d'alarma no va deixar de celebrar les Caramelles i els nens/es de Vilanova amb els seus pares i mares van poder ballar les Caramelles (vestits de catalans i catalanes com l'ocasió requeria) al jardí, als balcons, a l'entrada de casa seva... al so de la música que sonava pels altaveus del poble.

comentaris