28.01.2022 |
Territoris.cat

La segona edició del No Surrender Festival reuneix més de 5.000 persones a Vilanova de Bellpuig

 

No Surrender Festival incorpora la secció de vent en la segona edició a Vilanova de Bellpuig
No Surrender Festival incorpora la secció de vent en la segona edició a Vilanova de Bellpuig
La segona edició del No Surrender Festival reuneix més de 5.000 persones a Vilanova de Bellpuig

A Vilanova de Bellpuig, s'ha constatat aquest cap de setmana, que en veterà músic americà Bruce Springsteen continua despertant passions i mantenint acèrrims seguidors de la seva música. La segona edició del No Surrender Festival es clausurava aquest dissabte, amb moltes ganes de confirmar la continuïtat del certamen tant per part del públic com de l'organització.

Segona edició del No Surrender Festival de Vilanova de BellpuigLa música del Boss ha reunit durant divendres i dissabte més de 5.000 persones en la zona esportiva del municipi del Pla d'Urgell, dels quals 1.083 eren músics i cantants arribats dels EUA, Àustria, Suïssa, Regne Unit, Alemanya, França i Itàlia, Espanya i Catalunya. Participants que després d'un intens assaig sota la batuta d'Antoni Tolmos, van interpretar la cançó del Boss Badlands.

No Surrender 218 Divendres (6)​La imatge del camp de futbol de Vilanova de Bellpuig, ple de gom a gom de guitarres, bateries, teclats, baixos, saxos i l'escalf, de centenars de persones, va tornar a ser la imatge per tornar a enregistrar un vídeo, per difondre en les xarxes socials. Després de la gravació de la cançó Badlands, els participants van interpretar el tema No Surrender, que dóna nom al Festival.

Un pilar humà va desplegar una pancarta amb la frase: Bruce, see you next year, fet que fa preveure la celebració l'any vinent de la tercera edició del No Surrender Festival

L'impulsor del No Surrender Festival, Josep Maria Pons, i l'equip de l'organització, no podien amagar la satisfacció, fent un balanç molt positiu de la participació en aquesta segona edició. Pons ha explicat que hem aconseguit crear un públic fidel i un rècord de músics inscrits de forma natural i espontània. Sabem que la gent ha gaudit i això és la nostra major satisfacció. L'impulsor del festival ha destacat la importància de situar una localitat lleidatana, com Vilanova de Bellpuig, amb 1.200 habitants, al mapa del món gràcies a l'esdeveniment.

No Surrender 218 Divendres (1)Però el No Surrender Festival, obria les portes de Vilanova el divendres amb un repertori de nou concerts que van inaugurar la banda Kids from the 90's integrada per músics del municipi, Mollerussa i Barcelona. Seguidament, van tocar La Taverna dels Somnis i Thunder Road. La sessió es va tancar amb Blood Brohers, convidats d'honor, i la banda europea més reconeguda de tribut a Bruce Springsteen.

Els concerts de dissabte van començar amb el cantautor del Pla d'Urgell, Fustegueres. A la nit, estava previst que actuessin Bruce Cat, un grup de versions en català de Bruce Springsteen, Suspicious Band, el grup lleidatà de versions Tremendos i George Mileson, que també forma part del festival amb tasques d'assessorament tècnic i musical.

Un col·lectiu de joves de Vilanova de Bellpuig han fet de traductors d'anglès i alemany dels visitants estrangers del certamen, així com tasques d'assessorament als visitants d'arreu del món durant els dies del festival

El No Surrender Festival ha rebut el suport de personatges famosos, com la directora de cinema Carla Simón, la presentadora i escriptora Carme Chaparro i de Carles Puigdemont, que va compartir el 18 de maig al seu compte de Twitter l'enregistrament del videoclip de l'any passat, aconseguint sumar més de 27.000 visualitzacions a Youtube en pocs dies, arribant a hores d'ara a les 428.000.

La segona edició del No Surrender Festival ha tingut com a patrocinadors Maquinària Agrícola Vicens, Moritz, Schweppes, Diageo, Cal Valls, Cerveseria Matoll i Torrons i Mel Alemany

En la segona edició del No Surrender Festival, l'organització ha tornat a col·laborar amb Acudam, dissenyant unes xapes promocionals amb la caricatura de Vizcarra, de la revista satírica El Jueves, que es poden adquirir a diferents localitats del Pla d'Urgell. A més, part dels beneficis de la venda de merchandising del festival es destinaran a la mateixa entitat.

En el marc del festival també es va sortejar una guitarra, rèplica de la de Bruce Springsteen que ha construït Juan Yeste, un lutier de Les Borges Blanques. Els beneficis del sorteig aniran a favor de l'entitat Salut Mental Ponent, que aquest any commemora el seu 25è aniversari.

No Surrender 218 Divendres (11)La tasca de Salut Mental Ponent s'ha caracteritzat per intentar visibilitzar i trencar l'estigma sobre aquest trastorn. El promotor i impulsor del No Surrender Festival, Josep Maria Pons, recorda que Bruce Springsteen va reconèixer a la seva autobiografia, titulada Born to Run, que durant la seva vida ha lluitat contra la depressió, un trastorn que afecta més de 350 milions de persones arreu del món. El Boss va compondre el 2012 la cançó This depression, dedicada a aquesta malaltia.

La segona edició del No Surrender Festival reuneix més de 5.000 persones a Vilanova de Bellpuig
comentaris