Vilanova de Bellpuig es converteix en el centre científic del Pla d'Urgell

Jaume Suau, M.Dolors Pasqual i Salvador Ayguadé
photo_camera Jaume Suau, M.Dolors Pasqual i Salvador Ayguadé

Vilanova de Bellpuig acollirà el dissabte 26 d’octubre les Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell, un certamen que commemora enguany la primera dècada, amb la participació de 17 investigadors, que presentaran les comunicacions de deu treballs.

La cita anual que organitza el Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà aplega a investigadors de tots els àmbits científics que centren les seves investigacions en aquesta comarca.

Jaume Suau, president de Mascançà, i M. Dolors Pasqual, alcaldessa de Vilanova de Bellpuig, han presentat el programa de les Jornades que apleguen estudis en vuit àmbits temàtics diferents.

ProgramaJornadesMascança2019-Suau ha destacat els estudis d’història amb quatre comunicacions, els de ciències naturals amb tres, els de literatura amb dos i amb un estudi hi ha la pedagogia, el periodisme i la comunicació, l’art, la meteorologia i l’arqueologia.

El president ha afegit que entre els treballs les recerques de ciències naturals per part dels botànics Alejandro Juárez, Xavier Oriol Solé Senan i la dedicada la microfauna d’Antoni Mayoral Arqué. També cal fer especial esment la recerca sobre periodisme i comunicació d’Albert Royo, que és part de la seva tesi doctoral presentada l’any passat a la Universitat de Lleida.

La ponència inaugural la pronunciarà la vilanovina i exdirectora del Museu de Lleida Montse Macià 

Pascual ha explicat que l’Ajuntament posarà els mitjans perquè les Jornades es puguin retransmetre per internet i es puguin seguir des de fora de la població. L'alcaldessa afegeix que reivindiquem que és una gran manera de culturitzar la nostra estimada comarca i de fer del nostre territori un dels punts més interessants d’arreu de Catalunya a nivell de recerca científica.

comentaris