04.12.2022 |

Compromís x Torregrossa denuncia que l’Ajuntament acumula quasi vint mesos sense plens ordinaris

L'alcalde de Torregrossa, Josep M. Puig reconeix la situació i l'anomalia dels plens ordinaris, que atribueix a la baixa del secretari, però lamenta l'actuació del grup socialista, que no es va presentar a la comissió especial de comptes i tampoc va fer cap pregunta respecte al pressupost del 2022
Centre Social de Torregrossa ©JosepAPérez
Centre Social de Torregrossa ©JosepAPérez
Compromís x Torregrossa denuncia que l’Ajuntament acumula quasi vint mesos sense plens ordinaris

Compromís x Torregrossa denuncia que “l’Ajuntament porti gairebé vint mesos sense convocar ni un sol ple ordinari, una situació que malgrat que hem denunciat reiteradament, l’equip de govern no prioritza, allargant en el temps una anomalia democràtica flagrant”.

El Grup Municipal recorda que “l’excusa que se’ns ha donat és que a més de la pandèmia, el secretari ha estat amb una baixa de vuit mesos; una justificació que no s’agafa per enlloc, ja que la baixa ja fa temps que va acabar i en tot cas el que s’hauria d’haver fet és cobrir aquesta baixa i garantir la normal continuïtat de l’Ajuntament”.

Compromís x Torregrossa critica que “l’alcalde prometia al setembre convocar a finals de mes un ple ordinari; una promesa que, com moltes altres, ha incomplert. Però el que s’ha fet ara és convocar un ple extraordinari per aprovar els pressupostos de 2022, a poc més d’un mes per acabar l’any”.

En aquest sentit, el Grup Municipal ha lamentat que “ni tan sols s’han liquidat els comptes de 2021, el que suposa que tinguem les subvencions de la Generalitat (PUOSC i FCL 2022) retingudes”.

L’Agrupació de Compromís x Torregrossa ha informat a tot el veïnatge d’aquestes irregularitats a través d’un Full informatiu repartit al municipi.

Imatge de la xarxa elèctrica en la façana de l'ajuntament
Imatge de l'Ajuntament de Torregrossa ©JosepAPérez

L'alcalde Josep Maria Puig

Per la seva banda, l'alcalde de Torregrossa, Josep Maria Puig va reconèixer que ha sigut una anomalia el no celebrar plens ordinaris i que el grup socialista té raó, però també reitera que ha sigut conseqüència de la baixa del secretari. Des del mes de setembre el tècnic ja s'ha incorporat al seu lloc de treball, però segons Puig l'equip de govern ha prioritzat els temes més urgents i imprescindibles per la gestió municipal, com era el pressupost de 2022, encara per aprovar, així com les ordenances fiscals.

L'alcalde va lamentar la manera de fer política del PSC local, ja que la passada setmana es va celebrar el Ple per aprovar el pressupost del 2022, i l'oposició ni tan sols es va interessar, per l'import d'aquests 3,5 milions d'euros, ni pel més d'1 milió d'inversions, tota l'aportació va ser votar en contra. En aquest sentit, Puig va afegir que l'interès i les crítiques en les xarxes no es veuen reflectits en l'acció municipal. L'equip de govern va convocar una comissió especial de comptes a la que els dos regidors del PSC no hi van assistir. També va etzibar que no és veritat que el consistori hagi perdut subvencions per la falta del secretari o per la mala gestió. 

Puig va assegurar que amb la incorporació de secretari es reprendrà l'activitat de la gestió i en les pròximes setmanes té previst convocar un ple ordinari.

Compromís x Torregrossa denuncia que l’Ajuntament acumula quasi vint mesos sense plens ordinaris
comentaris