06.10.2022 |
Territoris.cat

L'IRTA preveu 2.000 persones i un centenar d'empreses en la pròxima XXII Jornada Fructícola de Mollerussa

Jornada de presentació varietat de l'IRTA a Mollerussa Interior
Presentació de la Jornada, en una anterior convocatòria
L'IRTA preveu 2.000 persones i un centenar d'empreses en la pròxima XXII Jornada Fructícola de Mollerussa

Els dies 25 i 26 d’octubre, l’IRTA organitza la XXII Jornada Fructícola de Mollerussa. Es tracta de l’esdeveniment fructícola més destacat del sud d’Europa i punt de referència per a investigadors, tècnics, agricultors i empresaris del sector fructícola per a conèixer cada any les últimes novetats del sector, defensen els organitzadors.

La jornada compta amb 2.000 assistents repartits entre els dos dies (el primer dia es fa en català i el segon en castellà) i la presència d’un centenar d’empreses. El programa inclou ponències tècniques i visites de camp on experts de l’IRTA i professionals exposen les novetats tècniques que permeten al sector fructícola la seva diferenciació competitiva.

La jornada reflecteix el compromís de l'Institut de Recerca amb la divulgació i la transferència tecnològica per impulsar la competitivitat del sector

Aquest any la jornada s’inicia amb la presentació de l’evolució de les estratègies de control de la Monilinia spp, una de les malalties més importants en els cultius de fruita de pinyol a la zona del Mediterrani. Al llarg del matí es realitzaran diverses ponències, entre les quals destaca l’exposició comentada de varietats de poma i pera per part dels investigadors de l’IRTA Ignasi Iglesias i Joaquim Carbó. També es farà un repàs a la situació internacional de la producció fructícola i s’apuntaran les tendències de futur en una conferència a càrrec de l’enginyer agrònom de H&B Agri-Services, Michele Bravetti. La jornada es completa amb demostracions de camp i ponències comercials, on s’exposarà una àmplia oferta d’adobs, fitosanitaris, maquinària agrícola, xarxes anti-pedra o material vegetal.

L'IRTA preveu 2.000 persones i un centenar d'empreses en la pròxima XXII Jornada Fructícola de Mollerussa
comentaris