Junts i l’AVV Instituts-Sant Ignasi de Lleida demanen un espai cívic pel barri

El grup municipal es reuneix amb l’entitat veïnal per recollir les seves propostes i demandes
Junts es reuneix amb l'AVV Instituts-Sant Ignasi (JuntsXCat Paeria)
photo_camera Junts es reuneix amb l'AVV Instituts-Sant Ignasi - Foto: JuntsXCat Paeria

En el marc de les visites de Junts per Catalunya amb les Associacions de Veïns i Veïnes de Lleida, el grup municipal s’ha reunit amb l’AVV Instituts-Sant Ignasi, per recollir les seves demandes i abordar qüestions relacionades amb el futur i el desenvolupament d’aquest barri de Lleida. L’entitat veïnal ha traslladat al grup diverses propostes de millora, com ara la neteja, l'enllumenat públic, la mobilitat, l’accessibilitat dels carrers i la seguretat.

Un dels temes destacats durant la trobada ha estat els usos que hauria d’acollir l’antiga estació d’autobusos del carrer Saracíbar, quan entri en funcionament la nova estació al carrer Príncep de Viana. Junts i l’AVV coincideixen en l’aposta per implantar-hi un espai cívic pel barri, per organitzar-hi diverses activitats pels veïns i veïnes, especialment dirigides als més joves. Aquesta proposta no només busca donar vida a un espai desaprofitat, sinó que també vol fomentar la participació activa i la dinamització del barri. En aquest punt,  la portaveu de Junts, Volant Cervera, i el regidor, David Melé, han animat a l’AVV a engegar un procés participatiu per recollir diferents propostes sobre els possibles usos de l’antiga estació i han posat el grup municipal a la seva plena disposició per traslladar-les a l’Ajuntament de Lleida.

La neteja, l’accessibilitat i la cura dels espais públics del barri també han estat àmbits destacats durant la reunió. Concretament, l’AVV demana millores a diverses voreres (com ara el de Ramon Soldevila), adequació i aprofitament del solar buit del carrer Alcalde Costa, la cura i manteniment del Parc Infantil Jardins Ernest Lluch (Av. Joana Raspall) i de la llera de la canalització del riu Segre.

Amb tot plegat, Junts ha recollit les demandes de l’AVV, per considerar-les en les licitacions dels nous contractes de neteja, jardineria i recollida de residus de la ciutat, dels quals, el grup municipal hi esdevindrà part activa en la seva definició, en el marc de l’acord pressupostari 2024 per al desenvolupament econòmic i social de Lleida.

Comentaris