Junts "intensifica" la feina "feta" a Ponent, l'Alt Pirineu i Aran amb més de 300 actes durant la campanya per al 12-M

La formació diu que Catalunya "necessita lideratge, bon govern, fer-se respectar, remuntar el català i la independència"

Presentació de la campanya a la Seu Vella de Lleida

Data de publicació: dilluns 22 d’abril del 2024, 12:25

Localització: Lleida

Autor: Ignasi Gómez
photo_camera Presentació de la campanya a la Seu Vella de Lleida - Foto: Ignasi Gómez Data de publicació: dilluns 22 d’abril del 2024, 12:25 Localització: Lleida Autor: Ignasi Gómez

Junts + Puigdemont per Catalunya ha presentat aquest dilluns a la Seu Vella de Lleida la campanya electoral per al 12-M a Ponent, l'Alt Pirineu i Aran. La cap de llista, Jeannine Abella, ha explicat que la formació durà a terme més de 300 actes "propis i externs" per recórrer de "punta a punta" el territori. Abella ha dit que aquests dies han intensificat les visites a diversos sectors o col·lectius, però ha defensat que això és una feina que "hem fet des del gener del 2021". "No hem deixat d'escoltar el territori per defensar els seus interessos", ha afegit.

Els lemes dels cartells de la campanya defensen una Catalunya que "necessita lideratge, bon govern, fer-se respectar, remuntar el català i la independència", ha dit Abella

Junts + Puigdemont per Catalunya ha presentat la seva campanya electoral a terres lleidatanes per als comicis del 12 de maig amb un acte al baluard de la Reina de la Seu Vella de Lleida. La formació té l'objectiu d'arribar de "punta a punta" de la demarcació, des del "poble més allunyat de Vielha fins a l'últim poble del Segrià sud", durant aquesta campanya en què preveuen celebrar més de 300 actes propis i externs. Abella ha indicat que si bé aquests dies han "intensificat" la seva presència i visita a sectors o col·lectius, això és una "feina que hem fet des del gener del 2021", quan va començar la campanya per als darrers comicis al Parlament. "Vetllar pel país s'ha de fer cada dia. No hem deixat de visitar els col·lectius o escoltar a tothom perquè és la millor manera de defensar els interessos de Ponent, l'Alt Pirineu i Aran", ha remarcat.

Imatge del cartell amb la candidata Jeannine Abella

Data de publicació: dilluns 22 d’abril del 2024, 12:25

Localització: Lleida

Autor: Ignasi Gómezd6914229-018a-4205-8f19-e13e688a7b89
Imatge del cartell amb la candidata Jeannine Abella- Foto: Ignasi Gómez

La formació ha desvelat aquest migdia els cartells per a la campanya electoral, els quals s'acompanyen de cinc lemes: 'Catalunya necessita fer-se respectar' (amb una imatge de Jeannine Abella) 'Catalunya necessita lideratge' (amb una imatge de Puigdemont), 'Catalunya necessita bon govern', 'Catalunya necessita viure en català' i 'Catalunya necessita la independència' (sobre fons blau).

En aquest sentit, Abella ha defensat que Catalunya necessita "fer-se respectar" al Congrés dels Diputats de Madrid. "Quan els nostres diputats al Congrés han estat decisius, Catalunya ha avançat"

Per aquest motiu, ha considerat que el millor "complement" que poden tenir és el lideratge de Puigdemont i el seu govern "fort".

A més, Abella ha dit que es necessita també un "bon govern" que permeti "aixecar de nou el país" i que aposti per "reinventar-se" en àmbits com la burocràcia. Respecte a això, la candidata ha dit que "s'ha de replantejar el model d'administració per donar més facilitats tant a la ciutadania com als funcionaris que pateixen aquest excés de burocràcia". D'altra banda, Abella ha dit que el català "ha tocat fons" i s'ha de "remuntar" perquè el territori pugui "viure plenament" la llengua. Per últim, ha fet menció a la necessitat d'implementar la independència de Catalunya per poder materialitzar aquestes necessitats.

Abella ha assenyalat també que les pròximes eleccions "van d'escollir entre Illa o Puigdemont i, per tant, entre un govern que físicament estarà aquí, però obeirà al centralisme de Madrid o un govern amb lideratge i ambició liderat des de Catalunya".

Comentaris