Violant Cervera reivindica Lleida com a primera capital de Catalunya en tots els àmbits en què destaca

La portaveu de Junts a la Paeria insisteix en la necessitat d’avançar en la industrialització de la ciutat, amb projectes com el polígon de Torreblanca-Quatre Pilans, un sector industrial amb les parcel·les més grans del sud d’Europa

Violant Cervera al Ple Ordinari de gener (Foto JuntsXCat Paeria)
photo_camera Violant Cervera al Ple Ordinari de gener - Foto: JuntsXCat Paeria

La portaveu de Junts a la Paeria, Violant Cervera, reivindica les oportunitats de la ciutat Lleida per esdevenir la primera capital de Catalunya en molts àmbits, més enllà de l’agroalimentari. Així ho ha defensat durant el debat al Ple de la Paeria per l’aprovació inicial del Reglament del Consell Econòmic i Social de l’Ajuntament de Lleida.

Cervera lamenta que “Lleida ha viscut molt temps d’esquenes al teixit industrial” i ha posat en valor “el nostre teixit productiu, l’espectacular situació geogràfica i les fonts d’energia”. “Tenim una gran oportunitat amb els sòls industrials que posarem a disposició d’aquest teixit econòmic, amb el polígon de Torreblanca - Quatre Pilans com a pal de paller”, apunta Cervera. Afegeix que “no ens podem conformar en ser la segona capital de Catalunya” i assegura que “Junts treballem en aquesta línia, de la mà del teixit econòmic i social, per poder fer el salt qualitatiu que Lleida necessita”. “Som una ciutat molt ben connectada i tenim un gran patrimoni ambiental, històric i cultural”.

D’altra banda, Cervera també ha remarcat la importància de posar en valor “el talent dels nostres joves, l’impuls dels emprenedors i la creativitat”.

Com a representants públics, tenim el deure de posar tot aquest talent a disposició d’aquesta capitalitat, amb l’objectiu que Lleida esdevingui la primera capital del país en molts aspectes”, ha afegit

Al torn de precs i preguntes, la portaveu de Junts ha sol·licitat a l’alcalde informació sobre les al·legacions i l’estat de l’expedient aprovat el passat novembre per licitar un solar al polígon dels Frares per fer-hi un centre de culte. D’altra banda, en termes de seguretat i davant els robatoris perpetrats en cases de diverses zones de la ciutat, Cervera també ha preguntat si l’equip de govern ha parlat amb els cossos de seguretat i si s’han concretat accions, com la instal·lació de més càmeres de vigilància.

El Ple d’aquest divendres també ha servit per aprovar per unanimitat l’inici del procés per a declarar el Garrotín com a Patrimoni Immaterial de la ciutat, l’aprovació inicial del reglament del Consell Econòmic i Social i per donar via lliure al procés de municipalització de la gestió de l’aparcament soterrani de la plaça Sant Joan.

Comentaris