El municipalisme lleidatà rebutja la sentència contra els líders independentistes

Pla general d'alcaldes i regidors lleidatans que han volgut fer visible el seu rebuig a la sentència del Suprem contra els líders independentistes. Imatge del 15 d'octubre del 2019. (Horitzontal)
photo_camera Alcaldes i regidors lleidatans rebutgen la sentència contra els líders independentistes

Uns 130 alcaldes de les comarques lleidatanes van assistit ahir al ple extraordinari de la Diputació de Lleida com a mostra de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que condemna els líders polítics i socials independentistes.

En aquest ple extraordinari s'ha aprovat la moció presentada conjuntament a la Diputació pels grups polítics d'ERC, Junts per Catalunya i el Comú de Lleida. El Grup Socialista havia presentat una moció alternativa, amb el suport del diputat aranès, que finalment ha decaigut.

Acabat el ple, tota la corporació es traslladà a l'Institut d'Estudis Ilerdencs juntament amb més d'un centenar d'alcaldes de Lleida, el Pirineu i l'Aran, per mostrar el seu rebuig a la sentència i la seva solidaritat amb els presos polítics.

Pla obert del extraordinari de la Diputació de Lleida del 15 d'octubre del 2019. (Horitzontal)

Joan Talarn –acompanyat del vicepresident primer, Jordi Latorre, i de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo– s'ha mostrat agraït per la gran resposta dels alcaldes, perquè són els càrrecs electes que tracten cada dia amb la seva gent i ens poden transmetre la posició del poble que no està d'acord que hi hagi una sentència condemnatòria per aquells que van defensar la seva llibertat i no està d'acord que aquest país no tingui dret a decidir el seu futur.

La moció aprovada destaca, entre d'altres qüestions, el rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem en relació al judici de l'1 d'octubre i la causa independentista, constatant que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya. Reclama la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i n'exigeix l'amnistia.

La moció recull el posicionament conjunt de les entitats municipalistes Associació de Municipis per la Independència i Associació Catalana de Municipis que es debat i presenta també en municipis i consells comarcals de tota Catalunya.

Pla obert de l'acte amb alcaldes i regidors lleidatans per fer visible el seu rebuig a la sentència del Suprem contra els líders independentistes. Imatge del 15 d'octubre del 2019. (Horitzontal)

Comentaris
Més a Portadas