24.10.2021 |
Territoris.cat

El municipalisme lleidatà rebutja la sentència contra els líders independentistes

Pla general d'alcaldes i regidors lleidatans que han volgut fer visible el seu rebuig a la sentència del Suprem contra els líders independentistes. Imatge del 15 d'octubre del 2019. (Horitzontal)
Alcaldes i regidors lleidatans rebutgen la sentència contra els líders independentistes
El municipalisme lleidatà rebutja la sentència contra els líders independentistes

Uns 130 alcaldes de les comarques lleidatanes van assistit ahir al ple extraordinari de la Diputació de Lleida com a mostra de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que condemna els líders polítics i socials independentistes.

En aquest ple extraordinari s'ha aprovat la moció presentada conjuntament a la Diputació pels grups polítics d'ERC, Junts per Catalunya i el Comú de Lleida. El Grup Socialista havia presentat una moció alternativa, amb el suport del diputat aranès, que finalment ha decaigut.

Acabat el ple, tota la corporació es traslladà a l'Institut d'Estudis Ilerdencs juntament amb més d'un centenar d'alcaldes de Lleida, el Pirineu i l'Aran, per mostrar el seu rebuig a la sentència i la seva solidaritat amb els presos polítics.

Pla obert del extraordinari de la Diputació de Lleida del 15 d'octubre del 2019. (Horitzontal)

Joan Talarn –acompanyat del vicepresident primer, Jordi Latorre, i de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo– s'ha mostrat agraït per la gran resposta dels alcaldes, perquè són els càrrecs electes que tracten cada dia amb la seva gent i ens poden transmetre la posició del poble que no està d'acord que hi hagi una sentència condemnatòria per aquells que van defensar la seva llibertat i no està d'acord que aquest país no tingui dret a decidir el seu futur.

La moció aprovada destaca, entre d'altres qüestions, el rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem en relació al judici de l'1 d'octubre i la causa independentista, constatant que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya. Reclama la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i n'exigeix l'amnistia.

La moció recull el posicionament conjunt de les entitats municipalistes Associació de Municipis per la Independència i Associació Catalana de Municipis que es debat i presenta també en municipis i consells comarcals de tota Catalunya.

Pla obert de l'acte amb alcaldes i regidors lleidatans per fer visible el seu rebuig a la sentència del Suprem contra els líders independentistes. Imatge del 15 d'octubre del 2019. (Horitzontal)

El municipalisme lleidatà rebutja la sentència contra els líders independentistes
comentaris