Lleida pateix la tercera nit de caos i enfrontaments

Antiavalots de la policia espanyola observant contenidors encesos i els manifestants, al fons, a l'avinguda de Blondel de Lleida, el 16 d'octubre del 2019. (Horitzontal)
photo_camera Antiavalots de la Policia espanyola a l'avinguda de Blondel de Lleida

Escenes de caos i enfrontaments entre barricades de foc a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Manresa en la tercera nit de protestes a Catalunya contra la sentència del Suprem.

A Barcelona han cremat diversos cotxes, arbres i mobiliari urbà, i la policia espanyola i els Mossos han carregat amb porres i han llançat projectils de FOAM i pilotes de goma. Segons fonts policials, un grup de violents ha atacat amb almenys cinc artefactes pirotècnics l'helicòpter dels Mossos, que també han patit llançaments de còctels molotov, àcid, pedres i altres objectes. Per ara, hi ha almenys un detingut per desordres públics i una desena d'atesos pel SEM.

A Lleida hi han hagut barricades de foc i llançaments d'objectes de tota mena, la qual cosa també ha passat a Manresa, on la policia i els manifestants s'enfronten en escenes molt caòtiques.

A Tarragona s'han vist escenes similars a les de la capital catalana, amb un noi ferit i inconscient durant uns minuts després de topar amb un contenidor que s'ha mogut pel pas de la furgoneta de la policia, segons ha pogut constatar l'agència. Després, el jove ha recuperat la consciència.

A Girona, un grup de manifestants ha començat a encendre contenidors i fer barricades a la zona de la subdelegació del govern espanyol, i la policia ha carregat.

De moment hi ha 12 persones arrestades a Barcelona, 11 a Lleida, 5 a Tarragona, 3 a Girona, 1 a Manresa i 1 a Vilanova i la Geltrú.

Pel que fa als agents ferits, són 6 a Barcelona, 4 a Girona, 12 a la regió Central i 2 a Lleida.

El Ministeri de l'Interior ha fet balanç de tota la jornada, no només de les protestes del vespre, i parla de 35 mossos ferits i 11 policies nacionals.

Des de dilluns hi ha 194 agents ferits. Al marge de les detencions del vespre, es van arrestar tres persones més durant el dia.

Comentaris
Més a Portadas