15.01.2021 |
Territoris.cat

El 25N a la Segarra: quatre vivències reals narrades en un vídeo

Un dels vídeos de la campanya "Adona-te'n" amb un testimoni de violència masclista - Consell Comarcal de la Segarra
El 25N a la Segarra: quatre vivències reals narrades en un vídeo

"Va arribar el dia que les empentes li van semblar poc. Va ser el dia que va tombar-me d'una puntada de peu a les costelles". Amb aquest colpidor testimoni, una noia segarrenca protagonitza un dels quatre vídeos promoguts pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal de la Segarra per reflexionar sobre totes les agressions masclistes que es donen a la comarca a través de testimonis reals. Amb el lema A la Segarra també passa, s’expliquen quatre vivències en primera persona d’assetjament sexual, laboral, físic, emocional i econòmic. La campanya porta el nom Adona-te’n, La Segarra Lliure d’agressions masclistes.
El Consell Comarcal també es va adherir al Manifest unitari del 25 de novembre promogut per l’Institut Català de les Dones, i amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de les violències envers les dones, ahir va fer un minut de silenci en senyal de suport a les dones que travessen situacions de violència masclista.

25N segarra -  cc segarra


L’any 2019 es van registrar 71 casos de violència de gènere a la Segarra. Des de l’any 2016, se n’han registrat 221. El 7% dels casos eren de violència sexual, que també inclou els contextos laborals. El 83 % dels casos eren de violència exercida per la parella. 44 d’aquests casos es van produir en nuclis amb infants menors d’edat.
 

El 25N a la Segarra: quatre vivències reals narrades en un vídeo
comentaris