Les activitats que conformen la setmana cultural de Sant Jordi de Cervera

cercavila sant jordi 2017- llegenda interior
photo_camera Imatge de la Cercavila de Sant Jordi del passat any 2017

Avui divendres 20 d'abril s'inicien les activitats organitzades en motiu de Sant Jordi a Cervera, que culminaran el mateix dia de Sant Jordi, dilluns 23 d'abril. El tret de sortida el donarà l’acte públic de donació del fons documental de l'escriptor cerverí Josep M. Madern Sostres (1926-2012) a la Paeria de Cervera, que el dipositarà a l'Arxiu Comarcal de la Segarra, segons era la voluntat de Madern. Hi participaran la vídua de l'escriptor, Pilarín Minguell; el doctor en filologia catalana,  Albert Turull; i  la directora de l'Arxiu Comarcal de la Segarra, Dolors Montagut.

El Museu de Cervera presenta també el catàleg Diàlegs amb la Casa Duran. Absències i presències de l’artista Joanpere Massana a les 19 hores, a la Casa Duran i Sanpere. A més, hi haurà una conversa amb l’artista sobre instal·lacions al patrimoni cultural.

La biblioteca comarcal Josep Finestres organitza la Revetlla de Sant Jordi, que enguany dedica al centenari del naixement de Manuel de Pedrolo, amb la representació de L’etern manuscrit de la companyia La Impaciència Teatre.

L’espectacle 'L'etern manuscrit', basat en l'obra de Manuel de Pedrolo i adreçat al públic juvenil i adult, és avui, divendres, a les 20.30 hores al Paranimf de la Universitat, amb entrada gratuïta

Altres activitats del cap de setmana són la projecció de la pel·lícula La librería d’Isabel Coixet, dins del Cicle Gaudí de cinema català, que tindrà lloc dissabte a les 22 hores a la sala Buireu; el concert La flauta màgica de Mozart: una història amb moltes tecles, amb alumnes de l’Escola Municipal de Música de Ponts, diumenge a les 18 hores a la Casa Duran; i la mostra del taller de cos i veu Ballar ens fa bé, organitzada per l’Agrupació Coral el diumenge a les 19 hores a la plaça Major.

Per la diada de Sant Jordi, el carrer General Güell concentrarà les parades de roses i llibres, i una exposició del 1r Concurs de microcontes organitzat pel Racó Jove. A la tarda, a les 18.30 hores, serà el punt d’inici de la tradicional cercavila de la representació de la llegenda de Sant Jordi, a càrrec d’alumnat de l’escola de teatre La Caserna amb l’animació musical dels Bombollers de Cervera. La representació finalitza a la plaça del Monument a la Generalitat de Catalunya.

Comentaris