28.01.2022 |
Territoris.cat

Alpicat adjudica les obres d’ampliació de les piscines i la rehabilitació de Cal Negre com a nou Ajuntament

Les obres, que s'iniciaran al setembre, tenen un cost total d'1,6 milions d'euros

Imatge de l'edifici de Cal Negre d'Alpicat
Imatge de l'edifici de Cal Negre d'Alpicat
Alpicat adjudica les obres d’ampliació de les piscines i la rehabilitació de Cal Negre com a nou Ajuntament

El ple de l’Ajuntament d’Alpicat ha adjudicat aquesta setmana a l’empresa Benito Arnó les obres d’ampliació de les piscines municipals i la rehabilitació de l’edifici Cal Negre com a seu del nou consistori.

L’adjudicació s’ha fet per un import total d'1.610.691,50 euros, dels quals 785.048 euros corresponen a les piscines i 825.643,50 euros més IVA són els que pertanyen a la partida destinada a la implantació d’oficines administratives municipals a Cal Negre. Està previst iniciar les obres a mitjans d’aquest mes de setembre i el termini d’execució és de sis mesos i mig i deu mesos i mig, respectivament.piscines2 texte

Al concurs per a l’ampliació de les piscines s’hi van presentar 6 empreses, mentre que al concurs per a la construcció del nou Ajuntament n’hi van concórrer 7. 

Pel que fa a l’Ajuntament, el canvi de seu permetrà donar resposta a dos necessitats: d’una banda, deixar enrere l’actual seu, que s’ha quedat petita, desfasada i amb barreres arquitectòniques de costosa adequació, i que ara es destinarà a altres usos per a serveis; de l’altra, el fet que la nova seu s’ubiqui a Cal Negre servirà per rehabilitar un edifici, situat entre la plaça de l’Església i el carrer Major, que és d’un notable valor cultural i que l’any 2010 va ser declarat Bé d'Interès Local.

Les noves dependències municipals estaran operatives a principis del 2019

Segons el projecte, redactat pels serveis tècnics de la Diputació de Lleida, les noves dependències municipals constaran de cinc plantes (soterrani, planta baixa i tres plantes d’alçada), una superfície conjunta de més de 1.000 metres quadrats (221 per planta) i una adequació a la normativa vigent d’un conjunt que, a més, ja té fets els fonaments i estructura, amb la qual cosa es produeix un estalvi en diners i en temps, de manera que es preveu que la rehabilitació estigui enllestida a finals del 2018 i que ja estigui plenament operatiu coincidint amb l’inici del 2019.

Pel que fa a les piscines municipals, les tasques d’ampliació d’aquest espai s’iniciaran immediatament després de la campanya d’estiu d’enguany, és a dir, a l’octubre, per tal que tot estigui a punt per a l’estiu del 2018. En aquest cas, la superfície del recinte serà més del doble que l’actual, en passar dels 3.000 metres quadrats actuals als 7.000 que tindrà el nou espai.

Les piscines duplicaran la seva superfície i estaran acabades per a la temporada vinent

Hi haurà tres piscines, amb un global de 1.004 metres quadrats de làmina d’aigua davant dels 434 actuals. Les instal·lacions estaran adaptades a totes les normatives vigents i disposaran de zona de jocs, a més de comptar, en el cas de la piscina gran, amb una àrea de platja i tres espais diferents per a infants, joves i adults.

Alpicat adjudica les obres d’ampliació de les piscines i la rehabilitació de Cal Negre com a nou Ajuntament
comentaris