17.01.2022 |
Territoris.cat

Alumnes de l'escola de Les Pallargues exploren els castells de la Segarra i els llegums

Les activitats estan promogudes des del Consell Comarcal i l’Ajuntament dels Plans de Sió

Escola als castell de la Segarra interior
Els estudiants han gaudit de diverses propostes en aquest segon trimestre
Alumnes de l'escola de Les Pallargues exploren els castells de la Segarra i els llegums

Escola als castell de la Segarra texte 2Alumnes de l'escola de Les Pallargues han realitzat en els darrers mesos diferents visites als castells de la Segarra així com altres activitats al voltant de temes propers a aquesta comarca com els llegums. La iniciativa té com a objectiu l'acostament "al nostre patrimoni històric i a les activitats agrícoles de les nostres terres", segons fonts del centre, el qual pertany al municipi de Els Plans de Sió.

Aquestes activitats estan incloses al catàleg eduCASTELL DE CONCABELLA, promogudes des del Consell Comarcal de la Segarra i l’Ajuntament dels Plans de Sió.

En primer lloc, els dies 18 i 19 de febrer es va visitar el Castell de Les Pallargues, mentre que el dia 26 li va tocar el torn al Castell de Concabella, amb una doble visita al castell i al Centre d’Interpretació dels Castells del Sió, i la realització d'un taller de llegums, un aliment sobre el qual es va explicar el seu cultiu a la zona des de fa segles i les seves propietats nutritives. 

Els alumnes van poder veure i tocar diferents tipus de llegums i desgranar pèsols i faves tendres, arrodonint l'excursió amb la visita al Castell de Florejacs.

D'altra banda, aprofitant la Setmana cultural de l'escola també es van visitar els pobles de Montcortés i l’Aranyó.Escola als castell de la Segarra texte 1

Alumnes de l'escola de Les Pallargues exploren els castells de la Segarra i els llegums
comentaris