22.10.2020 |
Territoris.cat

El Ballet de Moscou torna a Cervera el dia 28 amb 'El Llac dels Cignes'

L'espectacle es podrà veure al Gran Teatre de la Passió de Cervera
L'espectacle es podrà veure al Gran Teatre de la Passió de Cervera
El Ballet de Moscou torna a Cervera el dia 28 amb 'El Llac dels Cignes'

El Ballet de Moscou presenta a Cervera el clàssic El Llac dels Cignes, una creació de dues llegendes del ballet com Màrius Petipà i Lev Ivanov i amb la música del gran Txaikovski que acompanyarà als solistes Cristina Terentiev, Anatolie Ustimov i Alexei Terentiev, en l’obra més representada de la dansa clàssica. La cita serà el dijous 28 de setembre a les 21 hores al Gran Teatre de la Passió de Cervera.

En paraules del seu director i fundador, Timur Fayziev “la vida d’un ballarí exigeix un compromís total. Els assaigs són diaris i moltes hores; s’ha de dur una vida espartana, dedicada a millorar la tècnica, controlant les hores de son i de descans i, naturalment,  cuidar molt l’alimentació. Però quan s’està enamorat de la dansa tot això no suposa un sacrifici, ans al contrari; la companyia es converteix en la teva família, passes tot el temps amb ells, i la professió és tan absorbent que et deixa poc o cap espai per a altres coses”.

Un ballet fundat fa més de 25 anys

El ballarí i coreògraf rus Timur Fayziev va fundar la companyia del Ballet de Moscou l'any 1989, format per alguns dels més destacats ballarins i coreògrafs dels ballets russos com el Bolshoi o l'Stanislavski. El Ballet de Moscou fou elegit  pel genial Rudolf Nureyev el1991 per a la seva darrera gira per Europa. Avui dia és una de les companyies més importants i més internacionals del seu país, havent fet més de 60 gires arreu del món: Japó, Xina, Taiwan, Itàlia, Suïssa, Anglaterra, Espanya, etc.

El Ballet de Moscou compta amb un repertori extens on destaquen títols com El Llac dels Cignes, El Trencanous, La Bella Dorment, El Somni d’una Nit d’Estiu i les seves últimes produccions: Carmen, Don Quixot i Romeu i Julieta.

La Companyia porta en aquesta ocasió un gran nombre de promeses de la dansa russa, encapçalats pels grans solistes Cristina Terentiev, Anatolie Ustimov i Alexei Terentiev. Tal com apunta Fayziev “busquem artistes complets, amb una tècnica excel·lent i amb capacitat per ficar-se dins el personatge i commoure a l’espectador. La tècnica per si sola no serveix”.

Les entrades per aquest espectacle es poden adquirir a la taquilla del Gran Teatre de la Passió de Cervera i www.4tickets.es/balletdemoscu

El Ballet de Moscou torna a Cervera el dia 28 amb 'El Llac dels Cignes'
comentaris