La capitalitat cultural de Cervera reunirà més de 1.000 diables en una Trobada Nacional

Autoritats i els membres del Diables  Els Carranquers - Foto Jordi Prat
photo_camera Autoritats i els membres del Diables Els Carranquers - Foto Jordi Prat

La plaça del Fossar de Cervera va acollir aquest dilluns, la presentació de la segona part de la programació de la Capital de la Cultura 2019, un calendari en el qual destaca la Trobada Nacional que espera reunir més d'un miler de Diables, que cremaran mitja tona de pólvora, en diferents indrets del nucli antic de la capital de la Segarra.

Trobada nacional de Balls de Diables - Foto Jordi Prat 1La segona part de l'any cultural arrenca dissabte 8 de juny amb la Trobada Nacional de Balls de Diables de Catalunya en el que serà un dels actes de foc més importants que s'han dut a terme a Ponent. Una cimera de cultura popular que coincideix la commemoració dels vint-i-cinc anys de la colla amfitriona Els Carranquers.

Podeu descarregar la programació Cultura 2019 dels mesos de juny i juliol en aquest enllaç

WOODY & WOODYLa programació del semestre també destaca la Mostra de micro teatre A pèl, que amb el subtítol Condensació teatral en espais singulars, desplegarà, el darrer cap de setmana de juny, vuit obres de micro teatre de 15 minuts de durada en vuit espais singulars al voltant de la plaça Major i amb un aforament de 25 persones.

La Capitalitat 2019, continua el diumenge 9 de juny amb l'estrena Arquitectour, on es visitaran habitatges del centre històric, pertanyents a diferents moments constructius des del segle XVII al segle XXI. El recorregut permetrà veure l'evolució tipològica de diferents edificacions que s'adapten a maneres de viure i de projectar-se en relació amb la societat i el context urbà. Es tracta d'una ruta a peu, adreçada al públic en general i que comptarà amb experts en història de l'art i arquitectes que mostraran interiors de difícil accés.

Cartell Prop de Hollywood_El testimoni gràfic de l'enregistrament de superproduccions de Hollywood a Cervera és l'argument de l'exposició Prop de Hollywood, que s'inaugurarà el divendres 12 de juliol, en la qual es mostraran fotografies dels germans cerverins Claudi i Frederic Gómez. És un llegat de més de 6.000 fotos on es documenten centenars de rodatges amb la participació d'actors mítics com Ava Gardner, Charlton Heston, Sophia Loren, Rita Hayworth o Omar Sharif.

Comentaris