28.02.2021 |
Territoris.cat

El Castell de Les Sitges acull el primer combat medieval de la Segarra

Combat medieval del Castell de Les Sitges
Un dels lluitadors del combat medieval del Castell de Les Sitges - Ajuntament de Torrefeta i Florejacs
El Castell de Les Sitges acull el primer combat medieval de la Segarra

Prop de 300 persones van assistir a les activitats esdevingudes al castell de Les Sitges la tarda del dissabte 8 de juny. Sota el títol Profight Medieval, diverses parelles de lluitadors van competir en un combat on els cops d’espasa i les empentes eren reals, a fi de puntuar i derrotar el rival.

Entre lluites, una parella de ballarines de dansa del ventre jugava amb elements encesos amb foc

Les visites guiades al castell es van anar combinant amb els diversos assalts del torneig. L’organització de l’esdeveniment va anar a càrrec del Club Esportiu K2 i Born Combat Medieval, amb la col·laboració, entre altres, de la Fundació Castells Culturals de Catalunya, Castells de Lleida i l’Ajuntament de Torrefeta i Florejacs.

                El ring muntat al Castell de les Sitges - Ajuntament de Torrefeta i Florejacs

Contes de Set Vides a Palou

Per altra banda, el divendres 7 de juny a Palou, la narradora Patrícia McGill va fer una sessió de contes que va tenir com a protagonistes gats de diverses formes i colors. Una vintena de persones van assistir a l’espectacle Contes de Set Vides que es va fer a l’antic estudi de Palou, amb l’objectiu de presentar l’Associació Gats de La Segarra, de la que McGill n’és col·laboradora.

Aquesta és la primera de les sessions sobre gats que McGill farà al municipi; la propera serà el 12 de juliol a Sedó

L’associació, fundada el 2017, fomenta la gestió ètica de colònies felines per tal de garantir la convivència entre els gats i els habitants dels pobles de la zona. A més, vetlla per les condicions higièniques i sanitàries dels gats i el seu entorn, i promou les adopcions responsables. La sessió va acabar amb la recomanació de diverses lectures on els felins seguien essent-ne protagonistes

                 La narradora Patrícia McGill durant la sessió de contes

El Castell de Les Sitges acull el primer combat medieval de la Segarra
comentaris