Cervera acollirà la gran jornada del bestiari festiu català

Processed with VSCO with oak2 preset

El dissabte 16 de novembre, la capital de la Segarra acollirà el Festivitas Bestiarum, trobada que organitza l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. 

Així, bèsties d'arreu ocuparan els carrers i places de Cervera. Hi faran cap el Drac Ceballot de Montornès del Vallès, la Quimera Godra de Caldes de Montbui, el Drac Quintifoc de Sant Quintí de Mediona, el Garot de l’Arboç, el Drac Kalium de Cardona, el Griu de Tarragona, l’Au Fènix del Poblenou, el Drac de Vilafranca del Penedès, la Nicaseta del Catllar i el bestiari de la colla de diables els Carranquers de Cervera.

Aquesta jornada s'iniciarà a les 15.30 h amb la plantada de figures de bestiari, a la Plaça Major. Al voltant de les 17.00 h, tindrà lloc la cercavila amb pirotècnica, que anirà des de la plaça Major fins a la plaça de la Universitat; i a les 18.30 h tindrà lloc la Gala Festivitas Bestiarum, al Paranimf de la Universitat. En aquest acte, presentat per l'humorista Peyu, s'entregaran 7 premis 'BEST', es farà una encesa i ballada de lluïment a càrrec de les colles participants.
 

Festivitas Bestiarum es converteix en la cloenda de la temporada d'actes de cultura popular, i s'organitza a la ciutat que és designada anualment Capital de la Cultura Catalana

comentaris