Cervera commemora quatre dècades de la festa popular de l'Aquelarre

La principal novetat és el retorn de l'eix principal de la festa a la plaça de Cal Racó, una vegada finalitzades les obres del nucli antic de la ciutat

Celebració de l'Aquelarre a la plaça de la Universitat de Cervera 1
photo_camera Celebració de l'Aquelarre a la plaça de la Universitat de Cervera

L'Aquelarre de Cervera assoleix la quarta dècada de celebració, i per aquest motiu la Regidoria d'Aquelarre va convocar, aquest dimecres, una reunió del Consell assessor per posar sobre la taula alguns punts i novetats que es preparen per a aquesta edició especial de la festa del foc i les bruixes. La primera novetat és el retorn de l'eix principal de la festa a la plaça de Cal Racó després que l'any passat es va haver de traslladar a la plaça Pius XII per les obres de reforma del nucli antic de la ciutat. D'aquesta manera, i complint amb el compromís efectuat l'any passat, enguany el foc i l'espectacle retornaran al seu espai natural, dins el nucli antic. Una altra de les novetats anunciades pel regidor Marc Llorens és la intenció d'ampliar les activitats durant el dia, per fer de l'Aquelarre una festa per a tots els públics.

Celebració de l'Aquelarre a la plaça de la Universitat de Cervera 2La Regidoria d'Aquelarre ha assumit el compromís de parlar amb els responsables de la Fira del Gran Boc, per veure quins esdeveniments poden tenir lloc al centre neuràlgic de Cervera i en aquest sentit, un exemple a seguir seria la trobada de bestiari o l'ampliació d'horaris de la Fira, que es fa de forma paral·lela a l'Aquelarre pròpiament dit.

D'altra banda, la reunió del passat dimecres també ha servit per iniciar una reflexió sobre quines propostes podrien ser atractives per la quarantena edició, que es vol dotar d'un caràcter especial. Així mateix, també de quina manera es podria vestir la ciutat per l'ocasió. L'Aquelarre té lloc tradicionalment el darrer cap de setmana del mes d'agost.

Comentaris