Cervera reunirà 120 percusionistes en el Concurs Nacional de Tabals Tradicionals

El Concurs Nacional de Tabals Tradicionals reunirà a Cervera 120 percussionistes
photo_camera El Concurs Nacional de Tabals Tradicionals reunirà a Cervera 120 percussionistes

El dissabte 5 d'octubre els carres de Cervera ressonaran al ritme dels 120 percussionistes que participaran en la segona edició del Concurs Nacional de Tabals Tradicionals. La convocatòria de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya (FDDC), ha comptat amb la col·laboració dels Carranquers, la colla de Diables de la capital de la Segarra.

Cervera esdevindrà la capital catalana de la percussió tradicional que estarà representada per les colles de Sant Pere de Ribes, Bigues i Riells, Terrassa, Granollers, Vila-seca i Cervera

El certamen començarà a les 11 del matí amb una classe magistral a la plaça Universitat a càrrec de Gerard Pouget, professor de l'Aula de Sons Tradicionals de Reus, i oberta a tothom que vingui amb tabal. Pouget treballarà diversos tocs amb els assistents, incloses la peça Clau de Foc, amb tres frases rítmiques diferents, i el Ball del Drac Agremont, la bèstia d'Agramunt, toc que consta de dues veus.


Tot seguit hi haurà un dinar popular als Patis de la Universitat i a dos quarts e cinc e la tarda començarà el Concurs Nacional de Tabals Tradicionals que anirà pel nucli antic en format estàtic i de cercavila. Tot seguit hi haurà una fase final estàtica a la plaça Universitat.

Comentaris