28.11.2021 |
Territoris.cat

Cervera inicia el procés participatiu per canviar el nom del carrer General Güell

El paer en cap Ramon Royes presenta el procés participatiu del carrer General Güell
El paer en cap Ramon Royes presenta el procés participatiu del carrer General Güell
Cervera inicia el procés participatiu per canviar el nom del carrer General Güell

Cervera iniciarà aquest divendres 25 de gener, el procés participatiu per canviar el nom del carrer General Güell, una consulta en la qual els cerverins podran presentar les seves propostes al llarg de les tres pròximes setmanes. Podran fer les seves aportacions totes les persones empadronades a Cervera majors de 16 anys i les associacions inscrites al Registre d'Entitats de la Paeria.

Per participar en la consulta s'haurà d'omplir un formulari que es pot recollir a la Paeria, Biblioteca i Museu, i un cop emplenada dipositar-lo en l'urna. També es pot participar telemàticament, a través de l'enllaç que es pot trobar al web de l'Ajuntament, o en el dispositiu tàctil que es trobarà al vestíbul de la Paeria.

Carrer General Güell de CerveraEl Jurat es reunirà el 18 de febrer i escollirà cinc noms d'entre totes les propostes. Posteriorment es farà una presentació pública dels noms triats i, finalment, a partir del 25 de febrer, començarà la fase de votació per escollir la proposta definitiva.

El paer en cap de Cervera, Ramon Royes, ha presentat la consulta aquest dimecres, així com el dispositiu tàctil amb el qual es podrà dur a terme la participació telemàtica, un element que la Paeria de la capital de la Segarra ha adquirit per a futurs processos de participació ciutadana.

El paer en cap Ramon Royes presenta el procés participatiu del carrer General Güell 1Origen de l'actual nom del carrer General Güell

En el Ple de la Paeria de Cervera del 23 de juliol del 2018 es va aprovar canviar la denominació del carrer General Güell, que porta el nom en honor a Ildefons Güell Arqués, comandant militar a Ceuta a les ordres del dictador Primo de Rivera i que posteriorment va donar suport al règim franquista.

Acabada la Guerra Civil espanyola, en plena dictadura, es va decidir retre homenatge a aquest general, casat a Cervera, afí al règim. Un dels principals carrers de la ciutat va passar a anomenar-se del General Güell, en substitució de Francesc Macià, nom que tenia durant la República, i de carrer de les Verges, denominació originària en referència a una antiga capella que hi havia existit.

Cervera inicia el procés participatiu per canviar el nom del carrer General Güell
comentaris