28.11.2021 |
Territoris.cat

Vida Privada, guanyadora del Gaudí a la millor producció per TV, es va rodar a la Casa Museu Duran i Sanpere de Cervera

Ramon Royes, amb la directora Sílvia Munt i l'equip de Vida Privada
Ramon Royes, amb la directora Sílvia Munt i l'equip de Vida Privada
Vida Privada, guanyadora del Gaudí a la millor producció per TV, es va rodar a la Casa Museu Duran i Sanpere de Cervera

El paer en cap de Cervera, Ramon Royes explicava el 7 de febrer del 2018 que el rodatge de Vida Privada és oportunitat que havíem d'aprofitar, ja que la producció donarà a conèixer Cervera, amb espais i racons fantàstics per al rodatge de pel·lícules, recordant que l'any 2019 la ciutat es convertiria en Capital de la Cultura Catalana. Poc s'imaginava el paer que, el gener del 2019, coincidint amb l'inici de la programació, la sèrie televisiva aconseguiria el reconeixement de l'Acadèmia Catalana del Cinema, atorgant el Gaudí com a millor producció per a la televisió.

Aquest diumenge, el nom del paer i de Cervera es van escoltar a la Gala dels Premis Gaudí quan l'equip de Vida Privada, amb la directora Sílvia Munt, recollia el guardó a la millor pel·lícula per a Televisió.

Silvia Munt en el rodatgeAquest dilluns, Ramon Royes no podia reprimir la seva satisfacció quant explicava a Territoris.cat que donar suport al projecte va ser una gran idea, per l'oportunitat, d'una banda, de divulgar la ciutat i la comarca i, per l'altra, d'obrir espais poc coneguts i d'un gran valor patrimonial i històric com són la Casa Museu Duran i Sanpere i la Casa Dalmases de Cervera. Es tracta d'una memòria històrica de més de 100 anys que la paeria conserva i que mostra al públic com a part del Museu.

Royes ha afegit que el Comissariat de Cultura 2019 es reunirà aquesta setmana per estudiar algunes accions per aprofitar les inèrcies del Gaudí, com la d'instal·lar senyalitzacions del lloc on es va rodar la sèrie o tornar projectar-la, dins la programació de la Capital de la Cultura.

Vida Privada està basada en l'obra de Josep Maria de Segarra, del mateix títol, que va ser produïda per Oberon Cinematogràfica i Televisió de Catalunya, amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat (ICEC) i la Paeria de Cervera, amb un pressupost de 2 milions d'euros. Està dirigida per l'actriu i directora Sílvia Munt, i compta amb Pablo Derqui i Francesc Garrido com a actors principals, amb un repartiment que es completa amb Àgata Roca, Pep Cruz, Maria Molins i Pedro Casablanc, entre altres.
Sinopsi

Acabada d'instaurar la República del 1931, mor el marquès de Lloberola (Pep Cruz) i deixa els seus dos fills, Frederic (Francesc Garrido) i Guillem (Pablo Derqui), sense cap recurs econòmic. Mentre que Frederic cau en la misèria, Guillem es deixa la pell en la conquesta de Conxa, la rica vídua del baró de Falset. Maria Lluïsa (Diana Gómez), filla de Frederic i neboda de Guillem, es rebel·la contra la imposició familiar d'un matrimoni de conveniència i aposta per treballar per arribar a ser independent.

Vida Privada, guanyadora del Gaudí a la millor producció per TV, es va rodar a la Casa Museu Duran i Sanpere de Cervera
comentaris