Cervera manté la setmana cultural Isagoge i la Festa Major

Les dues cites culturals preveuen una cinquanta d'activitats, que tindran lloc entre els dies 19 i 28 de setembre

isagoge2

Ahir va tenir lloc la presentació del programa de la 44a Isagoge, i de la Festa Major de Cervera.

Els dos esdeveniments preveuen unes cinquanta activitats, entre els dies 19 i 28 de setembre, sempre garantint el control d’aforament i les mesures sanitàries de prevenció de la COVID-19

La setmana Isagoge es dedica a la figura de Josep Benet i Morell (Cervera, 1920 - Sant Cugat, 2008), historiador, advocat i polític del que enguany es commemora el centenari del seu naixement.

El primer acte de la mateixa serà la descoberta d’una placa commemorativa a la seva casa natal, al carrer Major, 19, actual Casa Dalmases.

El seu deixeble, l’historiador Jordi Oliva, de Sedó, ha preparat l’exposició 'La ciutat de Josep Benet', una visita guiada per quatre escenaris de Cervera relacionats amb la vida de Benet: l’església de Sant Joan, la plaça Santa Anna, el Centre Obrer i la plaça del Fossar.

Les visites guiades aniran a càrrec dels historiadors cerverins Max Turull, Teresa Salat i Teresa Porredon, i l’antropòleg Roger Costa

L’Auditori Municipal acollirà documentals dedicats a Josep Benet. També estan previstes altres activitats com la representació de 'La porta de les bones intencions', dirigida per Pep Oriol, amb escenografia i vestuari de la Passió Medieval; una xerrada i exposició sobre els 50 anys de la Coral infantil Nova Cervera; l’exposició 'ConfinArt', així com visites teatralitzades, tallers familiars, i concerts en directe.

Pel que fa a la Festa Major, vol tenir un record a totes les persones que ens han deixat a causa de la COVID-19 i un reconeixement a totes aquelles persones que han estat i estan a primera línia lluitant per combatre la pandèmia.

Com a novetat d’enguany, el Pregó se celebrarà a peu de carrer, a la plaça Major, i anirà a càrrec del personal del Centre d’Atenció Primària de Cervera. Mentre que enguany l’entitat homenatjada serà la Coral infantil Nova Cervera, en motiu del 50è aniversari.

Les activitats es concentraran al carrer, com la Nit de pubs; el concert mòbil amb The Xandals, i les actuacions teatrals dels grups cerverins Alea Teatre, Fadunito i Sound de Secà.

S’estrenarà el pati dels “Silos” (sitges del SENPA), com a escenari de concerts, amb les actuacions de Lasta Sanco i Les Montses; havaneres amb Les Anxovetes i l’orquestra Selvatana. El seguici de Festa Major enguany serà en línia, a través del canal de YouTube de la Paeria, amb la retransmissió d’un vídeo amb les actuacions de les entitats de cultura popular en diferents escenaris del patrimoni monumental de la ciutat. El mateix es farà amb el seguici de la Festa Major petita del dilluns. 

La Festa Major clourà un castell de focs des de tres punts diferents perquè es pugui veure des dels balcons de tota la ciutat

Comentaris