07.05.2021 |
Territoris.cat

Nou pla de mobilitat al centre de Cervera, amb preferència per als vianants

sessió informativa sobre mobilitat-foto J.Prat interior
L'Auditori va acollir un bon nombre de veïns i comerciants que van assistir a l'acte / Foto J. Prat
Nou pla de mobilitat al centre de Cervera, amb preferència per als vianants

La Paeria de Cervera va presentar el nou pla de mobilitat del centre històric de la ciutat, el qual converteix els carrers remodelats del centre comercial en zona preferent per a vianants. El Pla preveu la regulació del trànsit i la senyalització dels carrers General Güell i Santa Anna i les places Universitat, Sant Miquel i Santa Anna. En la seva elaboració, i segons fonts municipals, s’han tingut en compte les necessitats dels veïns i comerciants, els horaris d’entrada i sortida de l’institut Antoni Torroja, l’horari de les terrasses, els temps de càrrega i descàrrega, les limitacions urbanístiques i altres usos excepcionals.

El paer en cap, Ramon Royes; el regidor de Seguretat i Mobilitat, Jaume Rossich, i els regidors Marc Llorens, Ainhoa Barrionuevo i Joan Prat, van ser els encarregats de la presentació, en un acte obert a la ciutadania i que va tenir lloc a l'Auditori amb l'assistència de veïns i comerciants.

Pel que fa als horaris d’accés de càrrega i descàrrega, el pla estableix de 8.15 a 10.30 hores, amb entrada al carrer General Güell per l’avinguda Catalunya, de dilluns a dijous; de 14 a 17 hores, amb entrada i sortida pel carrer Manel Ibarra, i de 8.15 a 10.30 hores, amb entrada i sortida pel carrer Manel Ibarra, els dissabtes. Els veïns i comerciants del carrer General Güell disposaran d’un comandament per obrir la pilona i accedir amb vehicle des de l’avinguda Catalunya, mentre que per sortir ho hauran de fer pel carrer Manel Ibarra.

Modificacions en la circulació de vehicles

Pel que fa a la circulació de vehicles s’han establert diferents modificacions. Així, des del carrer Santa Anna no es pot girar cap a la rambla Lluís Sanpere ni el carrer Barbacana, podent dirigir-se els vehicles cap al carrer Major o girar cap al carrer Hospital (túnel del Casal).

Respecte al túnel del Casal, aquest serà de sentit únic, de la plaça Santa Anna cap al carrer Hospital.

Una altra de les modificacions afecta la rambla Lluís Sanpere, des d'on es pot anar cap als carrers Barbacana, Major i la plaça Santa Anna, mentre que no està permès fer un gir de 360º. Per últim, el carrer Barbacana també es marca de sortida de vehicles cap a la rambla Lluís Sanpere, el carrer Major i la plaça Santa Anna.

Les obres al centre al centre comercial van finalitzar a l'agost

Les obres de remodelació de la plaça Sant Miquel i el carrer i la plaça Santa Anna van finalitzar el passat mes d’agost. Els treballs en aquesta zona del centre comercial de la ciutat esdevenien la darrera fase del projecte d'1,5% Cultural i Foment del Turisme, que ha urbanitzat el tram urbà del camí de Sant Jaume al seu pas per Cervera, des del carrer General Güell fins al carrer Sant Magí.

El projecte de l’1,5% Cultural i Foment del Turisme a Cervera ha comportat la urbanització dels carrers General Güell, Santa Anna, Santa Maria, Sant Domènec, Sant Magí i les places Sant Miquel, Santa Anna, Sant Domènec i Sant Magí. Les obres han estat executades per l’empresa ACSA – Sorigué, per un import d’1.504.707 euros, entre els mesos de maig del 2016 i agost del 2017.

Nou pla de mobilitat al centre de Cervera, amb preferència per als vianants
comentaris